Ботев с минимална загуба от Черно море в първия полуфинал за Купата при набор 2001

26 Мар 2019 14:39

Ботев (Пловдив) допусна минимална загуба с 0:1 от Черно море в първи мач от полуфиналите за Купата при набор 2001. Двубоят се игра на стадион "Корабостроител" във Варна.

Двата тима направиха равностоен сблъсък, а единственото попадение падна 3 мниути преди края. Реваншът е на 2.04 от 11:00ч. на "Футболен комплекс Ботев 1912".

В 5-ата минута Марио Усков отрази опасен удар от средна дистанция. Последваха минути на поделен превес и без чисти голови положения пред двете врати.

В 19-ата минута Атанас Янков проби по десния фланг и центрира към Иван Василев, но защитник изби преди нападателя да нанесе удар. 2 минути по-късно Станислав Шопов стреля от свободен удар от 25 метра, а топката профуча покрай гредата.

Така се стигна до 27-ата минута, в която "канарчетата" изпуснаха най-чистото си положение. Иван Василев центрира отдясно, а Иво Казаков от малкото наказателно поле засече кълбото, но то се отклони от тялото на вратаря на "моряците".

В 32-ата минута Казаков се отчете с нов удар от ъгъла на наказателното поле, който бе отразен от Иван Дичевски. В 39-ата минута стражът на варненци за пореден път се намеси решително, след като изби удар на Атанас Янков, а след това топката се отклони от напречната греда.

След вихрения край на първата част, след почивката пловдивчани заиграха по-лежерно и отстъпиха инициативата на домакините. В 51-ата минута Марио Усков отрази удар от 15 метра.

Секунди по-късно вратарят на Ботев се отчете с прекрасна изява, след като се справи с останал срещу себе си нападател. В 53-ата минута Тодор Петков бе близо до това да вкара феноменален гол, но ударът му от централния кръг на терена мина на метър от опразнената врата на домакините.

В 66-ата минута "моряците" организираха опасна атака отляво, която завърши с остро центриране, но никой не успя да засече кълбото. В 77-ата минута Иван Василев стреля неточно, а 5 минути по-късно удар на Слави Шопов от фаул бе избит от Дичевски.

3 минути преди края на срещата домакините нанесоха своя удар. Играч на "зелените" проби отляво и центрира, нападател засече и Марио Усков спаси, но при добавката Велислав Василев прати топката между купа от играчи и тя влетя във вратата на "канарчетата".

Main Menu