Ботев и Локомотив не се победиха в дербито при U15

30 Мар 2019 14:07

Ботев и Локомотив завършиха наравно 0:0 в среща от 21-ия кръг на Елитната юношеска група до 15 години. Двубоят се игра на изкуствения терен на ст. "Локомотив" в парк "Лаута".

Определено "канарчетата" могат да съжаляват за загубените точки. През първата част мачът бе равностоен, но след почивката "жълто-черните" доминираха тотално и дори удариха греда чрез Никола Илиев.

Първите 35 минути не предложиха много футболни достойнства. В 12-ата минута Никола Илиев стреля от малък ъгъл, а топката се отклони от външната част на мрежата. В следващите минути домакините отправиха няколко удара, но те минаха далеч от целта.

След почивката момчетата на Георги Онов заиграха далеч по-добре и контролираха случващото се на терена. Само секунди след началния съдийски сигнал Николай Желязков стреля от границата на наказателното поле, а вратарят улови.

3 минути по-късно играч на "черно-белите" шутира от 20 метра, но кълбото мина над вратата. В 42-ата минута след центриране от фаул нападател на Локомотив засече с глава, а топката профуча покрай гредата.

В 44-ата минута Никола Илиев премина през няколко защитници и пусна към Никола Гелин, но защитник изпревари нападателя, който бе останал на отлична позиция. Последваха три корнера пред вратата на "смърфовете", като при третия Никола Илиев засече с глава, но над гредата.

В 55-ата минута "канарчетата" бяха близо до откриване на резултата, след като Никола Илиев стреля, топката се насочваше към вратата, но се спря в тялото на защитник пред голлинията. В 58-ата минута нападател на "черно-белите" осъществи индивидуален рейд и стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Кристиан Кръстев.

Така се стигна до 61-ата минута, в която ботевистите изпуснаха най-чистото голово положение. Никола Илиев се справи безпроблемно със защитник по десния фланг и отправи удар в далечния ъгъл, който се отклони от страничната греда.

 

Main Menu