Ботев набор 2001 отпадна за Купата на БФС след гол в 93-та минута

02 Апр 2019 16:28

Ботев отпадна от турнира за Купата при набор 2001. В среща-реванш от полуфиналите "канарчетата" победиха с 2:1 Черно море, но в първия двубой "моряците" се наложиха с 1:0 и заради гола на чужд терен се класираха за финала.

Срещата на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912" предложи много нерви и малко футболни достойнства. В първите минути Иван Дичевски отрази удари на Благовест Данчев и Станислав Шопов.

В средата на полувремето Марио Усков отрази опасен удар от фаул. В 40-ата минута Димитър Балинов центрира остро отдясно, а играч на гостите прати топката в собствената си врата.

След почивката "канарчетата" натиснаха своя съперник, но трудно стигаха до чисти голови положения. В 65-ата минута Димитър Пройчев направи сериозен пропуск, след като от няколко метра не уцели вратата.

В 68-ата минута Благовест Данчев удвои аванса на "жълто-черните" с хубав удар от границата на наказателното поле. Главният съдия Радослав Гидженов от Пловдив даде пресилено продължение от 3 минути, като в третата минута на добавеното време гостите получиха фаул от пловдивчанина пред наказателното поле, който бе превърнат от гол.

 

Main Menu