Печат на тази страница

Ботев с нова крачка към титлата в U17, "канарчетата" прегазиха Левски-Раковски

21 Апр 2019 12:01

Ботев (Пловдив) направи нова решителна крачка към титлата в Елитната юношеска група до 17 години. В среща от 23-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 6:0 при визитата си на Левски-Раковски в столицата.

С по два гола във вратата на "сините" се отчетоха Георги Трифонов и Иво Казаков, а по едно попадение добавиха Венцислав Богданов и Атанас Стоименов. По този начин "жълто-черните" се възползваха от грешките на Левски и ЦСКА-София и отвориха сериозен аванс на върха.

Още от първите минути пловдивчани доминираха тотално, но трудно стигаха до чисти голови положения. Първият удар дойде в 22-ата минута, но шутът на Иво Казаков мина покрай вратата.

В 24-ата минута Петър Итов остана очи в очи с вратаря и стреля, стражът спаси и се получи сериозно разбъркване, но след него не се случи нищо опасно. В 30-ата минута Георги Господинов пое топката около централния кръг, напредна и шутира от 20 метра, а вратарят се намеси и изби.

Натискът на ботевистите даде нужния ефект в 34-ата минута, когато резултатът бе открит. Георги Господинов центрира от корнер, топката попадна във Венцислав Богданов и той от близка дистанция прати кълбото в мрежата.

В 38-ата минута Иво Казаков стреля неточно от чиста позиция. 2 минути по-късно голмайсторите в "жълто-черния" тим Иво Казаков и Георги Трифонов комбинираха великолепно, като Трифонов се пребори за кълбото и пусна към Казаков, който на празна врата не пропусна да покачи на 2:0.

Второто полувреме стартира с положение за домакините. След дълга топка нападател в синьо остана очи в очи с Милко Баданов и стреля, но стражът на "канарчетата" се намеси прекрасно и спаси.

5 минути по-късно интригата бе убита с трети гол за "канарчетата". Петър Итов проби по десния фланг и центрира, получи се сериозно разбъркване, в което най-съобразителен се оказа Георги Трифонов и нападателят от близка дистанция вкара за 3:0.

В 62-ата минута Георги Господинов центрира от корнер, а Георги Трифонов бе оставен непокрит и с глава реализира втория си гол - 4:0. В 72-ата минута Иво Казаков с хубав удар от средна дистанция се разписа за 5:0, а крайният резултат бе фиксиран от Атанас Стоименов, който бе изведен сам срещу вратаря и след като го преодоля на празна врата вкара за 6:0.

 

Main Menu