Печат на тази страница

Локо започна да представя черно-белите си надежди: Вижте първите трима

30 Апр 2019 13:51

Те са млади, целеустремени и амбициозни. За тях футболът е истинска и голяма любов. Те вече знаят, че постигането на мечтите и целите върви в комплект с много труд и лишения. Те са момчетата, на които днес възлагаме надеждите за бъдещето на Локомотив и в няколко поредни публикации, ще ви запознаем с тях.

Илиян Томов

Илиян Томов е роден на 10 март, 2000 г,, в Пловдив. Започва да се занимава с футбол още от ранна възраст. Преди да стане част от Локомотив Пловдив трупа опит във Векта и Ботев. Ставайки част от „черно-белите“ Илиян попада в отбора, воден от Димитър Палазов, под чието ръководство е тренирал преди време във Векта , адаптрира се бързо и още в първите си мачове се разписва с голове. Получава покана да тренира с първия отбор, включва се и в тренировъчните лагери на мъжете. Така, стъпка по стъпка, стига до дебютния си мач с Локомотив срещу Дунав.

„Това е една мечта и първата част от нея – да играя с представителния отбор, вече е реалност.“ – споделя Илиян и добавя, че следващата му цел е професионален договор с Локомотив. „Остават ми още няколко мача с отбора на юношите старша възраст и възнамерявам да тренирам и играя на 100 процента, ако трябва и на 200, но искам да си постигна целта!“ А най-голямата му мечта е да играе в някоя от големите футболни лиги – френската, италианската или английската. Младият талант споделя, че се възхищава на капитана на „черно-белите“ Митко Илиев: „За мен той е играч, който е за западните отбори.“ Другият му футболен идол е Роналдиньо.

Илиян изучава тънкостите на туризма, мениджмънта и счетоводството в СУ “Константин Величков“. Признава, че напоследък покрай футбола малко е позагърбил училището, въпреки, че очевидно и там се справя добре, защото получава стипендия за усех. Малкото свободно време, което му остава между училищните занимания и тренировките на Лаута, отделя, за да се види с приятелката си. „Израснал съм с баба ми и дядо ми, родителите ми работят в чужбина. Това мисля, че ми е дало добър старт, защото съм свикнал да се справям с различни ситуации.“, разказва Илиян. Той вече е научил и един от най-важните уроци –да бъде упорит, да не се плаши от трудностите и конкуренцията. „ Защото тях ги има навсякъде – и във футбола, и в училище, и в живота.“

Предстоящия финал между Локомотив и Ботев Илиян коментира така: „Тъй като съм играл в школите и на двата отбора, бих казал, че са способни на много, особено когато става въпрос за финал на Купата на България.Според мен Локомотив има доста големи възможности да вземе купата, защото сам съм се уверил, че треньорският щаб и футболистите работят на високо и професионално ниво, което според мен ще им донесе победата. А едно евентуално участие в мач като този, било то мое или на някой друг от юношите, би било една сбъдната мечта и още по- голяма мотивация занапред”

Желязко Калинов

Желязко Калинов е роден на 4 юли, 2000г., в Пловдив. Започва да тренира футбол в местния клуб в Първомай, след това отива в Ботев, но преди три години е привлечен в Локомотив, където в момента е част от отбора на юношите старша възраст, ръководен от Димитър Палазов. Тук получава шанс да се развие, а дебютът му преди дни в представителния отбор на „черно-белите“ е доказателство за неговото израстване.„Не мога да опиша с думи това, което почувствах, но се надявам повече момчета от отбора на юношите старша да имат шанса да играят при мъжете, за да видят лично какво е.“ – споделя Желязко. Младият талант е впечатлен от атмосферата в отбора: „Всички са сплотени, разчитат един на друг и се подкрепят.“ Добрият футболист трябва да притежава хъс, смята Желязко и добавя: „Футболът се играе със сърце и с много желание“.

Един от примерите му във футбола е Кристияно Роналдо. „Заради неговия хъс и заради това, че е постигнал всичко сам.“

Желязко е ученик в Професионалната гимназия по електроника и електротехника. Мечтите и целите му обаче са свързани най-вече с футбола. Амбициран е да даде всичко от себе си в оставащите до края на сезона 5 мача с отбора на юношите старша, като се надява да подпише професионален договор и да стане част от представителния отбор на Локомотив Пловдив.

По повод предстоящото пловдивско дерби на финала за Купата на България, Желязко казва:

„Такъв сблъсък на финал досега не е имало и мисля, че ще се получи много твърд мач с повече битка, отколкото футбол и, разбира се, стискаме палци за любимия Локомотив!“

Мартин Паскалев

Мартин Паскалев е роден на 25 декември, 2001 г в Свиленград. Започва да тренира футбол в местния клуб, когато е осемгодишен, по-късно минава през школата на ЦСКА. От година и половина е част от Локомотив Пловдив, като първият му треньор е Кириякос Георгиу, а в момента е част от отбора на юношите старша възраст под ръководството на Димитър Палазов. Според Мартин, за да е успешен, един футболист трябва да притежава много воля, хъс, характер и…малка доза късмет.

С Желязко Калинов, който също е дебютант в първия отбор –
Младият талант дебютира с представителния отбор на ,черно-белите“ при гостуването им на Дунав-Русе на 20 април. „Чувството е уникално..Пожелавам го на всеки!“, споделя Мартин. В краткосрочен план амбициите му са да се представя все по-добре и все по-често да получава шанс да играе в първия отбор.
Времето му е разпределено между училищните занимания в СУ„Черноризец Храбър“ и тренировките на Лаута. Въпреки, че мечтите му за бъдещето са свързани с професионалния футбол, Мартин смята, че образованието е не по-малко важно и възнамерява след завършването на 12 клас да продължи в НСА.
По повод предстоящия финал между Локомотив и Ботев, той е категоричен:

„Мисля, че Локомотив е по-подготвеният отбор и заслужава да спечели повече!“

 

Main Menu