Ботев с класика срещу Витоша в U17

30 Апр 2019 13:56

Ботев (Пловдив) се наложи с 3:0 над Витоша (Бистрица) в среща от 24-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" не направиха най-добрия си мач, но въпреки това добавиха важни три точки към актива си по пътя към шампионската титла. Преди изиграването на останалите срещи от кръга "жълто-черните" водят с 9 точки на Левски.

Пловдивчани откриха резултата в 20-ата минута, когато Петър Итов центрира от фаул, никой не игра с кълбото и то влетя във вратата. До края на първата част ботевистите имаха ситуации чрез Георги Трифонов, Венцислав Богданов и Атанас Стоименов, но не успяха да се разпишат.

Второто полувреме стартира със златен шанс за гостите, които се възползваха от грешка в отбраната на пловдивчани, но нападател останал сам с Мартин Панев стреля в аут. В 70-ата минута вратарят на Витоша подари топката на Георги Трифонов и той без проблеми покачи на 2:0. Малко преди края Георги Господинов подаде на Атанас Стоименов, който отблизо оформи крайния резултат.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Мартин Панев, Венцислав Богданов, Петър Шилев, Атанас Чернев, Атанас Стоименов, Мерт Салимехмед, Мартин Русев (к), Венцислав Богданов, Петър Итов, Стефан Попов, Георги Трифонов

Main Menu