Ботев спечели международния турнир RED CUP за набор 2007

06 Май 2019 17:30

Ботев (Пловдив) спечели международния юношески турнир RED CUP, който се проведе от 3 до 5 май в София. Надпреварата бе за набор 2007 и бе организирана от ЦСКА-София по повод годишнината от основаването на "червения" клуб.

Момчетата на Стоян Ангелов за пореден път демонстрираха много високо ниво и заслужено се поздравиха с успеха. По време на турнира малките ботевисти бяха с фланелки "ЛЕГЕНДИТЕ НЕ УМИРАТ", посветени на великия Динко Дерменджиев - Чико.

В груповата фаза "жълто-черните" постигнаха две победи. Пловдивчани се наложиха с 4:0 над македонския Вардар и 3:1 над домакините от ЦСКА-София.

По регламент за полуфиналите се класираха първите два тима от всяка група. В полуфиналната фаза ботевистите победиха с 4:0 новия член на Първа лига - Царско село.

Във финала Ботев се изправи срещу ЦСКА-София, като пловдивчани изиграха много добър мач и стигнаха до победата с 2:0. "Канарчетата" взеха и две индивидуални награди - за най-добър вратар бе избран Стефан Смъркалев, а най-добър защитник на турнира стана Димитър Плачков.

 

Main Menu