Скандал в женския футбол! Публиката замеряла състезателки на Локомотив (Пд), фен посегнал на капитанката

22 Ное 2021 21:04

Женския отбор на Локомотив (Пловдив) входира днес жалба в спортно-техническата комисия на АФЛ. Причината – лошата организация или липсата на такава на мача с ФК Светкавица (Градежница), който се проведе в село Галата в събота.

По време на срещата състезателките в черно и бяло са били постоянно обиждани и замервани с различни предмети (камъни, пръчки, запалки, бутилки) от част от публиката. След края на двубоя, завършил с победа за Локомотив, привърженик на домакините е потърсил саморазправа с капитанката Кристин Кръстева, хващайки я за ръката и замахвайки към нея. Само бързата намеса на съдийската тройка (ГС: Ивайло Благоев, АС1: Ивайло Христов, АС2: Лилян Иванов) e предотвратила ескалация на конфликта.

Инцидентът е докладван в полицията, а състезателката Кристин Кръстева е подала жалба срещу гореспоменатия привърженик на отбора домакин. През цялото време – от приключване на срещата до напускането на стадиона, треньорът на ФК Светкавица и съдийската бригада са охранявали “черно-белите”.

“ЖФК Локомотив осъжда тези действия и апелира за строги мерки и адекватни наказания! Недопустимо е да има такива инциденти, застрашаващи нашите състезателки!”, пишат в сайта си Локомотив (Пловдив).

Main Menu