Дори без Везенков и Бост България победи Босна и продължава да мечтае за световното по баскетбол

30 Ное 2018 21:29

Българският национален отбор по баскетбол остави живи шансовете си за класиране на Световното първенство по баскетбол догодина. Националите, които победиха Франция по-рано в световните квалификации днес надиграха в Ботевград с 89:82 Босна и Херцеговина.

Националите бяха без двете си звезди Александър Везенков и Дий Бост.

България започна добре и поведе в първата четвърт с 25:22.

Във втората обаче гостите от Босна спечелиха с 29:20 и на полувремето резултатът беше 51:45.

Страхотна третата четвърт, в която националите спечелиха с 27:16 реши двубоя.

В последната момчетата на Любо Минчев спечелиха със 17:15 и така след 89:82 спечелиха срещата.

Божидар Аврамов беше най-резултатен за България с 20 точки, Александър Янев добави 14, а с 13 се отчете Станимир Маринов. Пловдивчанинът в отбора Димитър Димитров игра 15 минути и се отчете със 7 точки, ставайки четвърти по резултатност.

В другите мачове от нашата група Русия победи като гост Финландия със 77:75 след продължение. Франция победи като гост Чехия със 79:65.

Франция и Чехия вече се класираха за Мондиала, двата отбора са съответно първи със 17, само националите нанесоха загуба към този момент на французите, а чехите са втори с 16 точки.

Борбата продължава между България и Русия.

Русия е на третото място, което е последното, което дава квота за световното с 14 точки, а България е на четвъртото с 13.

В понеделник националите гостуват на Франция, а решителният мач с Русия за класиране на първенството ще бъде на 21 февруари.

Main Menu