Академик Бултекс 99 с много добър жребий за Купата

11 Дек 2018 15:17

Две големи дербита ще предложат четвъртфиналите от турнира за Купата на България по баскетбол за мъже, отреди тегленият жребий. В най-интересния мач един срещу друг ще се изправят отборите на Левски Лукойл и Баклан, като мачът е повторение на финала за първенство през миналия сезон. "Сините" са домакин на първата среща на 27 декември, а реваншът на 16 януари е в Ботевград.

В друг много интригуващ сблъсък носителят на трофея за миналия сезон Рилски спортист ще се изправи срещу намиращия се в чудесна форма състав на Берое. Първата среща е в Самоков, а реваншът в Стара Загора. В другите два четвъртфинала Академик София ще играе със Спартак Плевен, а пловдивският Академик Бултекс 99 има за съперник Ямбол.

В четвъртфиналите и в полуфиналите се играе в два мача на разменено гостуване, като за място на финала победителят от двойката Левски Лукойл - Балкан ще срещне един измежду Академик Бултекс и Ямбол, а другият финалист ще бъде един измежду Академик София, Спартак Плевен, Рилски спортист и Берое. Финалът за купата на България е на 2 март в Панагюрище.

Програма за четвъртфиналите в турнира за купата на България по баскетбол за мъже (мачовете са на 27 декември и 16 януари):

Академик София - Спартак Плевен
Рилски спортист - Берое
Левски Лукойл - Балкан
Академик Бултекс - Ямбол

Програма за полуфиналите в турнира за купата на България по баскетбол за мъже (мачовете са на 13 февруари и 16 февруари):

Левски Лукойл/Балкан - Академик Бултекс/Ямбол
Рилски спортист/Берое - Академик София/Спартак Плевен

 

Main Menu