Сензация в НБЛ! Спартак Плевен нанесе първа загуба на Левски Лукойл

15 Дек 2018 22:24

Спартак Плевен стори това, което никой друг български отбор още не бе правил този сезон - победи Левски Лукойл - с 90:83.

Фамозните изяви на Цветослав Острев и няколко минути в края на третата и началото на четвъртата част решиха двубоя в полза на домакините.

За Левски Лукойл това е втора поредна за седмицата, след поражението и от Ирони Нес Циона във ФИБА Къп. Освен това "сините" допуснаха 90 точки за четвърти път през годината, като до момента само Берое им бе вкарвал повече в НБЛ.

За Спартак победата е втора поред и ги изкачи до пето място в класирането.

В зала "Балканстрой" преди срещата бе отбелязан 60-годишният юбилей на плевенския треньор Дарин Великов.

Първото полувреме бе напълно равностойно, като за кратко Левски поведе в средата на втория период, но най-много бе напред с осем точки, стопени до почивката от Спартак.

Второто полувреме вървеше кош за кош, преди Острев да даде аванс от пет точки на домакините след 30 минути игра.

Решителната последна част започна с четири поредни тройки за Спартак - една на Острев и три на Георги Бързаков, а разликата стана 12 точки в тяхна полза!

В оставащите 6-7 минути от двубоя Левски направи всичко, за да догони съперника, но в нито един момент не застраши преднината сериозно, тъй като Острев не спираше да бележи.

Опитният гард завърши с 31 точки, осем асистенции, четири борби и три откраднати топки. Константин Коев добави 14 точки, а Георги Бързаков и Николай Маринов съответно 12 и 10.

И двата отбора играха с по осем човека в мача, след като за Левски Христо Захариев не бе рискуван с контузията, която лекува, а Деян Карамфилов изобщо не бе в групата заради заболяване.

26 точки и 11 асистенции, плюс 8 борби записа Патрик Рембърт, Божидар Аврамов вкара 16, а Калоян и Деян Иванови добавиха по 15 и 14./bgbasket.com

Main Menu