Малките пациенти от пловдивска болница обсипани с подаръци от Дядо Коледа и Академик Бултекс 99

19 Дек 2018 16:51

Къде си Дядо Коледа? Къде си Дядо Коледа?, викаха малките пациенти на детско отделение в пловдивска болница. Хо-хо-хо!, се разчу от коридора и Добрият Старец влезе в салона, където го очакваха деца от различни възрасти, лекари и медицински сестри.

 

Погледите на всички се съсредоточиха в червения чувал с подаръците, а Снежанка покани най-дългоочаквания гост в края на годината да седне до елхата. Миг след това коледната приказка за децата започна, а специални гости на тържеството бяха петима баскетболисти на „Академик Бултекс 99“-Пловдив - Адриян Секулов, Венелин Христов, Младен Виткович, Никола Вуйович и Дайшон Найт, както и спортният директор на клуба Тина Димитрова.

Снежанка ги омагьоса с вълшебни думи, за да са в най-добра светлина пред Дядо Коледа и децата танцуваха заедно с нея аниматорски танци под звучите на коледни песни. След това тя покани батковците спортисти да й помагат, докато изиграят „Лимбо рок“ и „Арам-зам-зам“.

В духа на традицията ги помоли да се представят, а след това да изпеят песен или да изрецитират стихче. Забавните игри продължиха – най-напред Снежанка нарисува лицата им, а след това малките пациенти строиха приказни дворци. Преди да получат подаръците си от дядо Коледа, всяко дете обеща да бъде по-добро и по-послушно през Новата година, да яде редовно плодове и зеленчуци и никога повече да не посреща празниците в болница.

Баскетболистите от клуб „Академик Бултекс 99“ ги зарадваха с лакомства, книжки за оцветяне, боички и пъзели. Те им отправиха пожелания за здраве, късмет и много успехи в учението през 2019-а.

LGarden

Main Menu