Асен Николов се завърна с победа начело на Академик Бултекс 99 /снимки/

03 Ян 2019 20:13

Академик Бултекс 99 записа трудна, но много важна победа в първата си среща от новата 2019-а година. Пловдивчани надиграха с 82:77 македонския Блокотехна в среща от Балканската лига.

Двубоят беше повторен дебют за старши треньора на тима Асен Николов, който се завърна начело на Академик.

Академик записа добра серия от 7:0 в началото на двубоя. Гостите обаче отговориха със серия от 13:0 и успяха да поведат с 13:7 3 минути преди края на първата част. Частта завршип при 22:17 за гостите от Македония.

Втората част Академик надделя с 26:14 и така на полувремето резултатът беше 43:36.

В третата част пловдивчани загубиха с 16:18 и така преднината намаля на пет точки - 59:54.

В последната четвърт завърши наравно - 23:23 и така Академик спечели с 82:77.

Най-резултатен за Академик стана Дайшон Найт с 27 точки, 15 добави капитанът Васил Бачев, а Никола Вуйович се отчете с 11.

Най-резултатен за гостите стана Данило Миятович с невероятните 41 точки.

В класирането Академик е лидер с 13 точки, а Блокотехна е на 4-то място със 7.

В неделя Академик гостува на Рилски спортист в среща от НБЛ. Следващата среща на пловдивчани в Балканската лига е на 22 януари - домакинство на Башкими.

 

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Добра победа срещу много силен отбор с добри изпълнители и треньори. Победата, разбира се, е важна, но не толкова съществена на този етап, защото с момчетата ще се опитаме да променим облика на отбора и за мен е по-важно как изглеждаме на игрището. Успехът ни дава просто едно самочувствие да вярваме в това, което работим. Иначе допуснахме доста грешки в защита и нападение. Очаквах това, тъй като се опитваме да играем малко по-бързо. Благодаря на момчетата за раздаването и старанието в мача и в тренировките преди него. Предстоят ни мачове през 2-3 дни, което за мое нещастие означава по-малко тренировки. Все още се опознаваме с момчетата и ще трябва да минат още 2-3 мача. Със сигурност отборът има потенциал. Има какво да се подобрява, въпросът е колко бързо ще го направим.

Васил Бачев, Академик Бултекс 99:

Радвам се, че започнахме годината с победа. Според мен Блокотехна е един от най-добрите отбори в Балканската лига. Допуснахме грешки в защита, не се справихме с Миятович, но най-важното е, че успяхме да победим. Имахме аванс от 15 точки, но този аванс е вече нищо в съвременния баскетбол. Смятам, че с идването на новия треньор имаме импулс в играта и действаме по-добре в защита, които дава увереност, че ще се класираме за финалната четворка в турнира. Много е приятно, когато хората ни подкрепят.

Мариян Илиевски, старши треньор на Блокотехна:

Стана неособено качествен мач, но до самия край имаше интрига в резултата и затова срещата бе интересна. Пропуснахме доста отворени шутове, което оказа влияние. Това е първата ни загуба в турнира, от която ще си направим съответните изводи. Целта ни е да се класираме във финалната четворка на надпреварата, а оттам нататък се надяваме и на нещо повече

Данило Миятович, Блокотехна:

Вкарах доста точки, но това няма значение, след като сме загубили. Академик Бултекс 99 е много добър отбор – тактически и физически – знаехме това и сега отново го показаха. Имахме доста голяма пауза и това бе първия ни мач след нея. Пропуснахме отворени стрелби, направихме и грешки в подкошието и това даде отражение на крайния резултат.

Main Menu