Две поредни седмици в Ботевград ще е горещо, жандармерия и полиция пазят залата на Балкан

09 Ян 2019 13:36

Жандармерия и полиция ще пазят днешната среща между Балкан Ботевград и Левски Лукойл в Ботевград от турнира за Купата на ФИБА Европа. 

Двубоят е пореден между двата отбора и първи в Ботевград, а в последната среща за първенство се стигна до сериозно ексцесии, които се разминаха с големи щети. 

Това не беше първият случай с ициденти в тази среща и затова ще има сериозно мерки за сигурност. Само седмица по-късно двата отбора ще се срещнат и в друг лют сблъсък в Ботевград реванш в турнира за Купата. 

Във връзка с предстоящата баскетболна среща между отборите на „Балкан“ и „Левски Лукойл“ днес от 19 часа в зала „Арена“ - Ботевград в ОДМВР - София е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и недопускане на сериозни инциденти, застрашаващи сигурността на гражданите.

Предвид съществуващото напрежение между привържениците на двата отбора и големия зрителски интерес са предприети сериозни мерки за осигуряване на обществения ред преди, по време и след приключване на проявата. Полицейските действия ще се осъществяват съвместно от служители на ОДМВР - София, Дирекция „Жандармерия“ и районните управления в Ботевград, Правец и Елин Пелин.

Засилено ще е полицейското присъствие около спортната зала, както и по автомагистрала „Хемус“ и пътя Мездра - Ботевград.

С цел недопускане на стълкновения между агитките на двата отбора и извършването на прояви, нарушаващи обществения ред, организирано пътуващите фенове ще бъдат съпровождани с полицейски ескорт.

Засилен пропускателен режим ще се осъществява на специално изградените за целта КПП, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна проверка.

С охранителната фирма, ангажирана с охраната на срещата, са координирани начините на взаимодействие, като в тази връзка привържениците на двата отбора ще бъдат настанени в отделни зони в залата.

Напомня се, че в залата е забранено внасянето на алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжия и други опасни премети, представляващи заплаха за здравето и сигурността на гражданите; спрейове; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани граждани, които отказват да бъдат проверени; носещи забранени за внасяне предмети; такива в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълнолетен придружител.

botevgrad.com

Main Menu