Симеон Димитров е изгряваща звезда в отборните спортове в Пловдив за 2018-а година /снимки + видео/

15 Ян 2019 20:56

Младият талант на Академик Бултекс 99 Симеон Димитров е изгряваща млада звезда в отборните спортове за 2018-а в анкетата на ТемпоНюз. 

Симеон беше награден в ресторант "Китчън" в Пловдив, а на награждаването присъстваха президентът на Академик Бултекс 99 Васил Врачев, народният представител и член на Изпълнителния комитет на БФС Димитър Георгиев и организатора на анкетата журналистът Митя Иванов

В анкетата участваха само спортните журналисти на Пловдив. 

Симеон Димитров от Академик Бултекс 99 стана първи с 38 точки, младата звезда на Марица Александра Миланова завърши втора с 35 точки, а юношата на Ботев Станислав Шопов е трети с 32 точки. 

Анкетата се проведе за първи път. 

Младият талант на Академик беше награден от Димитър Георгиев. 

Едва 13-годишен Симеон Димитров постави абсолютен рекорд в клубната история на мъжкия тим на „Академик Бултекс 99“ за най-млад състезател, играл официален мач в мъжкия баскетбол и вкарал кош в официален мач. Това стана срещу „Академик“ София, в Правец в среща от 14-ия кръг в Националната баскетболна лига. Въпреки крехката си възраст, 194-сантиметровото крило е включен и през този сезон в първия състав на „Академик Бултекс 99“. Симо е възпитаник на треньора Йордан Иванов от школата на клуба, който също ще присъства днес на награждаването.

Симеон обаче не успя да се нарадва наградата си, защото още утре заминава за Унгария, където ще играе в среща от Евролигата за юноши в унгарския град Шопрон. Симеон за втора поредна година играе в отбора на Балкан Ботевград в евротурнирите. Иначе младият талант на Академик участва с клуба както за мъжете, така и за 16-годишните. 

Main Menu