Академик Бултекс 99 мина границата от 100 точки и разгроми Башкими в Балканската лига, 14 годишен талант с финален кош /снимки/

22 Ян 2019 20:16

Академик Бултекс 99 спечели със 109:59 срещу косовския Башкими в среща от Балканската лига в "Колодрума". Със спечелено категорично домакинство пловдивчани си осигуриха участие във финалната четворка на Балканската лига.

 

В началото на третата четвърт все пак пловдивчани дръпнаха с 11 точки с тройка на Груев. Бързата и агресивна игра на момчетата на Асен Николов продължи и преди последната четвърт разликата набъбна на 18, благодарение и на отличните изяви на Адриян Секулов. Само след 4 минути игра в заключителната част домакините сложиха край на всякаква интрига със серия от 19:2 и аванс от цели 35 точки след отлична защита и резултатни бързи атаки, както и тройки на Секулов, Николов и Бачев. До края авансът на Академик Бултекс 99 стана още по-внушителен, а в игра влезе и 14-годишният талант Симеон Димитров, който обра овациите на публиката и вкара кош в самия край. С доста игрови минути и добри изяви се отличи и друг млад талант на тима – Мартин Сотиров. 

 Пловдивчани бяха категорични в третата четвърт - 30:19, а в последната четвърт Академик записа 37:5 и така след 109:59, преминаване на 100 точки и 50 точки разлика. 

 

Дайшон Найт завърши с най-много точки - 19 за Академик, Адриян Секулов добави 15, а капитанът Васил Бачев и Венелин Христов се отчетоха с по 13.

Джордан Капс стана най-резултатен за гостите с 19.

Освен, че вече си осигури участие в топ 4 на Балканската лига, тимът е първи с 15 точки, а Башкими е пети с 9.

В събота Академик посреща Спартак Плевен в среща от НБЛ, а в понеделник е домакин на казахстанския Барсъ отново в Балканската лига.

Main Menu