Академик Бултекс 99 се бори, победи, но не успя да пребори Левски Лукойл за класиране на финал /снимки/

16 Фев 2019 21:09

Академик Бултекс 99 победи със 87:77 шампиона Левски Лукойл в среща реванш от полуфиналите за Купата на България. Пловдивчани обаче няма да играят на финала, защото загубиха първата среща в София с 18 точки.

Пловдивчани стартира лошо и Левски поведе с 23:19 след първата четвърт. Академик изигра силна втора четвърт и след 24:18 домакините поведоха с 43:41 на полувремето.

Академик спечели с точка третата четвърт при 20:19. Тимът направи страхотна серия в последната четвърт 10:2 7 минути преди края на двубоя и поведе със 73:62, смалявайки аванса от от 18 точки на 7. Пловдивският клуб стигна до 15 точки разлика и бяха много близо до чудото, но малко не им достигна да стигнат поне до продължение. Тимът спечели с 24:17 последната четвърт и след 87:77 спечели двубоя.

Най-резултатен с 19 точки стана Младен Виткович, със 17 се отчете Трой Франклин, а капитанът Васил Бачев добави 15.

Божидар Аврамов стана най-резултатен за победителите с 20 точки.

Сега за Академик предстои пауза заради световните квалификации. Следващият официален мач на пловдивчани ще е на 9 март.

 

Преди мача капитанът на домакините Васил Бачев връчи торта на представителя на Бултекс 99 Пламен Лупов по случай 8-годишнината от успешното партньорство между пловдивския тим и основния му спонсор. А хубавата победа бе още един подарък.

 

КОМЕНТАРИТЕ СЛЕД МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Щеше да е изненада, ако бяхме продължили, може би не си повярвахме. Влязоха ни няколко тройки, за да отворим разлика, но когато трябваше да решаваме нещата, напрежението си каза думата и изпуснахме 3-4 ситуации под коша. Ако кага, че съм мислил, че можем да отстраним Левски Лукойл при 18 точки пасив, ще излъжа, но сега, когато наистина ни се отвори такава възможност, сме разочаровани. Ограничихме им бързата атака, вкарахме повече борба, изиграхме добър мач. Благодарим на публиката, по-приятно е да се играе в такава обстановка, дано да продължим да радваме феновете ни.

Васил Бачев, Академик Бултекс 99:

Вярвахме, че можем да победи, но съжалявам, че не го направихме с нужната разлика. Раздадохме се докрай, но в края не можахме да вкараме две отворени стрелби. Но в баскетбола е нужен и късмет. Съжаляваме, на всеки баскетболист му се играе финал, но все пак Левски Лукойл е най-добрия отбор в България.

Константин Папазов, старши треньор на Левски Лукойл:

В последната част играхме без концентрация. Играхме добре само в отделни моменти. Домакините рискуваха, радвам се, че успяхме да оцелеем. Един такъв мач трябва да възпитава някои неща. Трябва да си пазим и името. Имаше спорни ситуации и в двете посоки, но трябва да можем да реагираме. Трябва да се подготвим отговорно за финала срещу Берое и да направим най-доброто, за да спечелим.

Божидар Аврамов, Левски Лукойл:

Не съм доволен, както и целият отбор, защото загубихме. Единственото хубаво е, че ще играем финал за Купата. След почивката като че ли ни пречупиха с няколко тройки и атаки и успяха да запазят разлика, с която ни победиха.

 

Main Menu