Асен Николов влиза в треньорския щаб на Мача на звездите

17 Апр 2019 12:52

Асен Николов влиза в треньорския тандем на единия от двата отбора за 16-ото издание на Престиж Maч на звездите. Наставникът на пловдивчани ще си партнира с Галин Стоянов - Патрика. Другият поканен в двубоя - Георги Давидов отпада, тъй като има вероятност да води втория отбор на Академик София в третата среща от финалите в А група в неделя. Организаторите обещават да изненадат феновете с името на втория човек в отбора на "Златна Добруджа", където треньор е Александър Дяковски.

Междувременно се разбра, че Иван Лилов вероятно ще отсъства от Престиж Мача на звездите тази година. Гардът има неотложен семеен ангажимент, но ще присъства индиректно на събитието, дарявайки оригиналния потник на легендата и президент на БФБ Георги Глушков от първото му участие в Мач на звездите през далечната 1976 г. Съгласно традицията, оригиналът ще бъде преходен и ще се връчва на най-добрия млад играч в събитието.

Феновете на спорта и баскетбола от Шумен и цялата страна могат да купуват билети в мрежата центрове на "EasyPay" или онлайн тук

Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от НБЛ, на терена ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига. 28 избрани баскетболисти от четирите региона на Българска Баскетболна Лига се готвят да направят взривоопасно шоу в “Арена Шумен”, на тазгодишното издание на Престиж Мача на звездите, който ще се проведе на 21 април. Демонстративното събитие ще започне от 16.30 ч. с двубоя на непрофесионалистите.

Регионите ще бъдат комбинирани по два. Център и Изток ще формират отбор с име СевероИзток, а региони Юг и Запад съответно ЮгоЗапад. Треньори на първия ще бъдат Кирил Киров и Антонио Станков, а на втория – Димитър Чанков и Владимир Георгиев.

След свободно гласуване в групата на All Star във Фейсбук, бяха излъчени по трима играчи от регион, а останалите бяха избрани от треньорите на отборите. Неразделна част от събитието естествено ще бъдат и конкурсите по стрелба за три точки и забивки. Победителите в конкурсите ще получат възможност да мерят сили с професионалистите в конкурсите на Мача на звездите на НБЛ. Много настроение, награди и възможностза изява ще имат и млади баскетболисти участващи и в двете формации.

В СевероИзток личат имената на бившите състезатели на БК Шумен - Антонио Станков и Димитър Радев. И двамата заявиха, че чакат с нетърпение този сблъсък и победата им е гарантирана, като хвърлиха кърпата към бившия треньор в школата на Шумен – Димитър Чанков, който ще бъде треньор на отбор ЮгоЗапад. Лично той заяви, че за него ще е удоволствие да бъде на пейката пред Шуменската публика две години след неговото напускане, макар и в „Шоу мач”.

„Винаги гоня победата, това трябва да е ясно на нашите противници. Направената селекция ни задължава“, заяви Чанков.

ББЛ се развива с изключителни темпове по регионите. Над 50 отбора участват в лигата и качеството на срещите е на доста високо ниво. Треньорите на двата отбора взеха решение да дадат шанс в шоуто да се включат повече състезатели. За това съставите ще бъдат формирани от по 14 баскетболиста.

Ето и съставите на двата отбора:

СевероИзток:

1. Венцислав Ников, Локомотив Горна Оряховица, регион Център

2. Димитър Тодоров, Чардафон Орловец, Габрово, регион Център

3. Росен Йорданов, Чардафон Орловец, Габрово, регион Център

4. Цветан Тодоров, Плевен

5. Фурууа Брендакс, Перестройка, Велико Търново, регион Център

6. Димитър Радев, Чардафон Орловец, Габрово, регион Център

7. Венцислав Георгиев, Бавни и яростни, Плевен, регион Център

8. Симеон Савов, ВВМУ, Варна, регион Изток

9. Димитър Добрев, Стар Баскет Ред Шаркс, Варна, регион Изток

10.Кирил Кънев, Ънстопабъл, Добрич, регион Изток

11.Сашо Георгиев, Светкавица, Търговище, регион Изток

12.Денислав Колев, МУ Варна, регион Изток

13.Илхан Арабаджиев, МУ Варна, регион Изток

14.Дамян Шишков, Шоутайм, Варна, регион Изток

Старши-треньор: Кирил Киров, Ънстопабъл, Добрич, Изток

Треньор: Антонио Станков, Чардафон Орловец, Габрово, Център

ЮгоЗапад:

1. Матей Митев, Микс, София, регион Запад

2. Юси Карахалил, Макс спорт, Пловдив, регион Юг

3. Станислав Тенов, Макс спорт, Пловдив, регион Юг

4. Христо Гатев, Брикс, София, регион Запад

5. Дамян Стоянов, Спортни Настилки Зуум Дизайн, София, регион Запад

6. Мартин Раднев, Берое, Стара Загора, регион Юг

7. Стамо Костадинов, 3.6.9 Баскетбол, Пловдив, регион Юг

8. Иван Паничерски, Атлетик-Волтрон, София, регион Запад

9. Свилен Симанов, Атлетик-Волтрон, София, регион Запад

10. Стоян Итов, Макс спорт, Пловдив, регион Юг

11. Петър Загоров, Берое, Стара Загора, регион Юг

12. Венцислав Мануилов, Микс, София, регион Запад

13. Николай Колев, Берое, Стара Загора, регион Юг

14. Иван Тилев, Спортни Настилки Зуум Дизайн, София, регион Запад

Старши- треньор: Димитър Чанков, Макс спорт, Пловдив, регион Юг

Треньор: Владимир Георгиев, Голдън сити, Златоград, регион ЮГ

Mоже да гледате прякото предаване в канала на Баскетбол ТВ и в сайта на официалния партньор на Престиж Мача на звездите - sportal.bg. Телевизионен партньор на Престиж Мача на звездите е БНТ, която ще излъчи на живо двубоя.

 

Main Menu