Зора би Златна Добруджа в Мача на звездите, трима от Академик Бултекс 99 взеха участие в шоуто

21 Апр 2019 22:25

Отборът на "Зора" спечели тазгодишното издание на ПРЕСТИЖ Мача на звездите, след като се наложи над "Златна Добруджа" със 105:99 (36:31; 29:33; 40:35) в шоу-двубой, който се проведе в зала "Арена Шумен".

Най-резултатен за победителите беше ЛаРон Смит с 24 точки, който бе обявен и за "Най-полезен играч" в двубоя, Георги Боянов се отличи с "дабъл-дабъл" – 18 точки и 12 борби, а Патрик Рембърт и Конър Франкамп добавиха съответно по 15 и 12 точки.

Питър Олисемека отбеляза 20 точки за символичните гости, а Христо Захариев добави 13 точки.

Двата отбора започнаха двубоя с мисъл изцяло насочена към нападението, като феновете в залата станаха свидетели на невероятни забивки и красиви изпълнения. За символичните гости от тима на "Златна Добруджа" с няколко красиви забивки се отличи Питър Олисемека, но съперниците им не останаха длъжни, а Васил Бачев също показа, че може да скача и след първата част отборът на "Зора" водеше с 36:31.

През втората четвърт баскетболистите на двата отбора продължиха с пълна сила да залагат на атрактивни изпълнения и играта в защита почти отсъстваше от терена. За тима на "Зора" няколко отлични комбинации между Аврамов и Николов вдигнаха публиката на крака, но съперниците им от "Златна Добруджа" дадоха отличен отговор чрез Брендън Браун и ЛаМаркъс Рийд, като последния записа срещу името си три отлични забивки, но въпреки това, на почивката „черните“ от "Зора" водеха с една точка – 65:64.

През третата четвърт на терена се появиха легендите на Фикосота (Шумен), сред които личаха имената на Хрисимир Димитров, Пламен Дечев, Станислав Станков и Петър Петров. Въпреки напредната си възраст, легендите на местния баскетбол показаха, че не са забравили как се играе и дадоха сериозен отпор на сборния отбор на звездите от НБЛ. След 5 минути резултатът бе равен 16:16, като Фикосота ивърши пълна смяна и местата на ветараните бяха заети от младите надежди на шуменския баскетбол. Младоците също показаха завидни умения и не се предадоха без бой, но въпреки това, загубиха частта от батковците си с 29:31.

В заключителните десет минути, когато на терена отново се завърнаха селекциите на „Зора“ и „Златна Добруджа“, баскетболистите на символичните гости показаха, че могат да играят и в защита и натрупаха малка преднина от осем точки – 81:73 малко преди средата на частта. В оставащото време настъпи пълен обрат, след като Конър Франкамп наниза няколко поредни тройки, като усилията му бяха подкрепени от Рембърт и Гуджино, които също бяха безпогрешни от далечно разстояние и по този начин отборът на „Зора“ спечели ПРЕСТИЖ Мача на звездите със 105:99.

Зора – Златна Добруджа 105:99 (36:31; 29:33; 40:35)

Зора: Янев 2, Боянов 18, Аврамов 6, Франкамп 12, Смит 24 (Груев, Бачев 10, Николов 2, Гуджино 3, Джурич 6, Рембърт 15, Диме, Когинс 7)

Златна Добруджа: Острев, Върбанов 4, Коев 7, К.Иванов 9, Браун 6 (Лилов 2, Йорданов 2, Д.Иванов 3, Захариев 13, Олисемека 20, Уилямс 17, Гаврилович 4, Рийд 12)

 

Main Menu