Академик Бултекс 99 показа три купи в Община Пловдив /снимки/

24 Апр 2019 12:46

Академик Бултекс 99 показа три купи в Община Пловдив на пресконференция преди мачовете на сезона за тима. На брифинга присъстваха кметът Иван Тотев, заместника му Георги Титюков, президентът на клуба Васил Врачев, спортният директор Тина Димитрова целият отбор и треньорски щаб на клуба. Едната купа беше за третото място от Балканската лига на мъжки отбор, купа за първо място от турнир в Сараево на 16-годишните и купа за трето място от турнир в Сараево на 12-годишните. 

Иван Тотев, кмет на Община Пловдив 

"Преди няколко дни представихме две купи, днес представяме още купи. Щастлив съм да съм с един от най-добрите клубни спортни отбори в Пловдив. Момчетата от Академик започнаха да връщат славата на баскетбола в Пловдив. Благодарим на спонсорите, защото Община Пловдив може да помага, но няма как да поеме цялостната издръжка на клуба. Градим бъдещето и подсигуряваме едно добро ниво. Радостно е, че тук виждаме и купи от страна на школата. От 30 години това е първата международна купа в колективните спортове. Да призовем феновете да подкрепят отбора днес във важния мач срещу Черно море от 18:30ч. Със сигурност ще излезе някакъв талант от школата, в нея се работи доста. Пожелавам на отбора все напред и нагоре."

Васил Врачев, президент на Академик Бултекс 99

"Благодарение на Община Пловдив участваме в Балканската лига. С много труд успяхме да го постигнем, миналата година ни се размина. Първо място на турнир в Сараево от 16-годишните – това е най-успешният набор и най-малките 12-годишни, които станаха трети. Имаме доста деца, стараем се да създадем и за тях условия. В школата тренират 380 деца на 9 места." 

Тина Димитрова, спортен директор на Академик Бултекс 99

"Искам да благодаря на Община Пловдив за подкрепата. Най-важен е примерът на първия отбор, когато децата имат на кого да подражават. Тази година се представиха още по-достойно малките. Най-хубавото е, когато в отборите присъстват деца от школата на клубовете. Искам да благодаря и затова, че нашият специален отбор участва на много турнири. Надявам се да донесем още един медал в края на първенството." 

 

Main Menu