Печат на тази страница

Монтана отново е баскетболен шампион при жените

27 Апр 2019 00:04

Монтана 2003 спечели трета титла на България в последните четири години, след като спечели решителната пета среща от финала срещу Берое Стара Загора с 84:64.

В пълната зала "Младост" в Монтана, момичетата на Стефан Михайлов оформиха требъла си за сезона, след Суперкупата и Купата на България. Титлата е общо пета в историята на клуба, след 1995, 2000, 2016 и 2018 година.

За Берое ще остане спечеленият трофей от Адриатическата лига и мисълта, че вече е скъсил дистанцията от другия силен тим в страната само до един мач.

За разлика от първите две срещи в Монтана, този път домакините започнаха изключително концентрирано и в двете фази на играта. Освен, че не допуската пас да мине под коша им изобщо, монтанчанки бяха много агресивни в нападение и или стигаха до отбелязване на кош, или до наказателни удари.

За първите 5 минути Берое нямаше кош от игра и изостана с 10 точки.

До края на първото полувреме страхотни минути на Виктория Стойчева и Христина Иванова доведоха разликата вече до 14 точки - 24:10.

Втората част започна малко по-резултатно за Берое, но старозагорки нямаха отговор за убийствените нападения на домакините.

В края на полувремето Монтана свали малко успеваемостта, а Берое успя също да си извоюва важни фаулове, с които се върна до 10 точки пасив преди паузата - 43:33.

Монтана обаче започна отново по най-добрия начин и третата четвърт, за да реши на практика всичко с преднина, минаваща 20 точки в края ѝ.

При 25 точки за Монтана вече интрига нямаше и за миналогодишните шампиони остана само да довършат започнатото и да защитят титлата си.

Цялата титулярна петица на Монтана завърши с двуцифрен актив. Домакините имаха двойно повече точки на бърза атака и доста повече в подкошието.

Радостина Димитрова приключи с 20 точки за победата, като изигра поредния си страхотен мач срещу Берое, както през целия сезон, Христина Иванова добави 19, а Димана Макариева - 16.

За Берое Виолина Кочева записа 15, а Карина Константинова - 14 точки./bgbasket.com 

Main Menu