Промени във формата и програмата на НБЛ за новия сезон, на 15 юли става ясен съставът на групата

26 Юни 2019 14:12

Националната баскетболна лига (НБЛ) ще запази настоящия си формат. Това реши Общото събрание на клубовете на свое редовно заседание. Те се обединиха около запазването на формата на управление на организацията, като функциите Генерален мениджър на НБЛ ще продължи да изпълнява президентът на БФБаскетбол Георги Глушков. ОС реши единодушно да отпадне от структурата на НБЛ настоящият орган Надзорен съвет.

Новият шампионат в НБЛ ще започне на 5 октомври, а заявки за участие се приемат до 15 юли. До 15 август всички клубове ще трябват да погасят и задълженията си. ОС на НБЛ се обедини около формат за Купа на България - четвъртфинали и Финална четворка, провеждането на които да се случи в началото на февруари в рамките на 10 дни. Обсъден бе и Мачът на звездите, като единодушно бе прието провеждането му в градове, в които няма отбори от НБЛ, с цел промотиране на баскетбола и привличане на по-голям интерес от страна на зрители и спонсори. Организацията му да се проведе от страна на БФБ, като всички приходи от него да бъдат използвани за целта. Дата на Мач на звездите - след финала за Купа на България или около Коледа, според календара на НБЛ за сезон 2019/2020.

С оглед изготвянето на оптимален календар на НБЛ беше обсъдено участието на клубове в Балканската лига (БИБЛ) за сезон 2019/2020г. Всички представители на клубове декларираха, че няма да участват в Балканската лига. Направен бе финансов и оперативен отчет на НБЛ за отминалия сезон, който бе приет единодушно от ОС на НБЛ.

LGarden

Main Menu