Печат на тази страница

Нов участник в НБЛ от новия сезон

13 Юли 2019 08:42

Българското първенство по баскетбол не само няма да остане с осем отбора, каквато бе опасността в началото на месец юли, но дори, изглежда, ще се увеличи през новия сезон. След 4 години отсъствие Черноморец отново ще е част от НБЛ. “Акулите” ще се завърнат в елита през новата кампания, като трябваше вчера да подадат заявка за участия. Крайният срок за целта, който бе поставен от ръководството на шампионата, е 15 юли, понеделник.

За последно Черноморец игра в Лигата пез 2015/2016, когато се нареди на последното десето място в класирането с 2 победи от 27 двубоя. Впоследствие бургазлии изкараха три години в “А” група, като в последната заеха второто място. Треньорът на тима Йордан Колев обяви пред “Тема Спорт”, че в клуба все още не са готови да се мерят с водещите състави в НБЛ, но в същото време няма и смисъл “акулите” да продължават да стоят в “А” група, където конкуренцията не е толкова сеирозна.

“Не сме готови, това е ясно. Но хората в Бургас заслужават да гледат елитен баскетбол. Нашите момчета, които развиваме тук, също имат нужда да растат с големи мачове, като се мерят с най-добрите, на нивото, което имаме. Работим по селекцията, засега нямаме някакви имена, които да съобщим. основната част от състава, който бе при нас миналия сезон, ще остане. За съжаление Христо Николов едва ли ще продължи при нас, защото през миналата година той по-скоро искаше да ни помогне, отколкото да се задържи тук. Ще видим как ще се развият нещата, сигурно ще вземем едно-две момчета от чужбина. Водим разговори, търсим както плеймейкър, така и център. Вярвам, че можем да се противопоставим най-малкото на отборите от средата на таблицата. В зависимост от бюджета, с който разполагаме, ще видим и какви ще са амбициите ни, но ще се борим за участие в плейофите”, сподели Колев.

В историята си Черноморец има два бронзови медала от първенството - през 1991 и 1981 година, както и две купи на България през 1965 и 1975 година.

“Тема Спорт”

Main Menu