Монтана с трета поредна Суперкупа на България в баскетбола

28 Сеп 2019 11:25

Монтана 2003 спечели Суперкупата по баскетбол на България за трети пореден път след победа със 70:64 над Берое (Стара Загора). Срещата за трофея се проведе в столичната зала “Универсиада”, а баскетболистките на Стефан Михайлов взеха инициативата от самото начало на двубоя и бяха напред в резултата през почти цялото време, като съперничките им не успяха да поведат нито веднъж за 40 минути.

Седем поредни точки за Монтана откриха двубоя, а в последствие се превърнаха в убийствена серия от 17:1 след малко повече от седем минути баскетбол. Берое все пак отбелязаха още четири точки за 19:5 след една част.

Ролите се размениха и 14 безответни точки за старозагорки фиксираха равенсто 19:19 след само три минути и половина през втория период. Шампионките обаче бързо се съвзеха, завършвайки полувремето стабилно и имаха преднина от 9 точки в средата на двубоя - 33:24.

Нови силни минути на Берое доведоха до още едно изравняване - 36:36 след 24 минути. Всичко се повтори и Монтана отново се откъсна напред, повеждайки с 51:40, като именно този резултат светеше на таблото след края на третата част.

Монтана не допусна обрат в оставщите 10 минути, макар че съперничките им дадоха всичко от себе си. В крайна сметка символичните домакините триумфираха след краен резултат от 70:64.

Радостина Димитрова се включи с 19 точки от пейката за победата на Монтана 2003 и завърши като най-резултатна в целия финал. Виктория Стойчева и Христина Иванова реализираха по 13 точки, а Димана Георгиева се отличи с 12 точки, 14 борби и 5 асистенции.

Гергана Иванова вкара най-много за Берое - 11 точки, докато Радослава Бъчварова, Теодора Динева и Виолина Кочева добавиха по 10./sportal.bg

Main Menu