Асен Николов: Имаме още да работим

30 Сеп 2019 23:04

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов коментира състоянието на отбора след контролите и традиционния турнир за Купа Пловдив, в който пловдивският баскетболен тим загуби финала след оспорван мач с Левски Лукойл. В събота студентите ще изиграят срещата си от първия кръг на НБЛ като домакини на Ямбол. Ето какво каза Асен Николов:

С оглед на това, че са ни нужни мачове, съм доволен от играта на тима на турнира за Купа Пловдив. Доволен съм от борбата, която показахме на финала срещу един много стойностен отбор, който според мен ще играе основна роля в предстоящия шампионат. Съумяхме до някаква степен да се противопоставим, но не се заблуждаваме – имаме си нашите проблеми. Сезонът тепърва започва. Трябва да работим и да се опитаме да надградим още. Поздравявам момчетата за желанието, което показаха. Допуснахме някои грешки, но Адриян Секулов игра почти цял мач и в края отпадна физически.

Сашо Груев няма да е готов за мача с Ямбол. Дадохме почивка на Уил Пери, надявам се да се възстанови за първата среща в НБЛ Венелин Христов ще започне да тренира в сряда и още не можем да кажем дали ще играе. Победихме Ямбол в контрола, но не играхме добре, пък и тогава в състава на домакините липсваха доста играчи. Ако не сме мотивирани и концентрирани, ще имаме големи затруднения. Нещата все още са на приливи и отливи. Има моменти, в които нещата се получават, но изиграхме слаби срещи в контролите. Надявам се възможно най-бързо да коригираме грешките си.

 

Main Menu