Левски Лукойл спечели Суперкупата по баскетбол

03 Окт 2019 21:28

Левски Лукойл започна новия сезон официално с трофей. "Сините" спечелиха за втора поредна година Суперкупата на България, след като се наложи над Балкан в "Арена Ботевград" с 82:71.

Ностиелят на Купата на България записа отлична втора четвърт, в която позволи само 4 точки на шампионите. Натрупаната разлика се оказа достатъчна за спечелването на трофея.

В герой на мача се превърна завърналият се в България Чавдар Костов завърши със 7 тройки от 9 опита и общо 25 точки. Куан Чийтъм се отчете с 14 точки и 10 борби, а Брандън Йънг с 16 точки. Христо Захариев завърши с 10 точки и 10 борби.Дебют при мъжете записаха Виктор Германов и Камен Петков.

За Балкан Михайло Секулович бе най-резултатен с 13 точки и 9 борби, но само четири от точките след първата четвърт. Джордан Калахан вкара 13, Радонич добави 12 точки, а Ивко Ивков направи силно второ полувреме и вкара 11. 

Очаквано Костов бе определен за MVP на мача.

В неделя Левски Лукойл гостува на Берое в първия мач от овия сезон в НБЛ, а Балкан приема върналия се в елита Черноморец.

И за този мач съдийската тройка, в състав Венцислав Великов, Мартин Хорозов и Мирослав Томов, излезе с тениски в подкрепа на акцията за събиране на средства за лечението на Владимир Цеков.

Main Menu