Печат на тази страница

Здравко Димитров уважи мемориала на пловдивските баскетболни треньори /снимки/

13 Окт 2019 13:12

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за Пловдив Здравко Димитров присъства на мемориала на големите баскетболни треньори на Пловдив, които вече не са между нас. Димитров, който е бивш баскетболист награди участващите отбори на Академик Бултекс 99 и Марица Кършияка и им пожела много бъдещи успехи. 

Бяха почетени Васил Кожухаров, Георги Йотков, Иван Николов, Йордан Делев, Любен Илиев, Любомир Гичев, Марин Груев, Симеон Вулев, Симеон Иванов, Тенчо Начев, Тодор Ненов и Христо Маринов.

На събитието присъства и президентът на БФБ Георги Глушков, който награди баскетболните легенди на Пловдив по случай 100 години баскетбол в Пловдив и 60 години от основаването на баскетболния отбор на Марица Пловдив. Почетни медали от федерацията получиха Здравко Димитров, Цонка Вайсилова, Тодорка Николова, Манчо Бонев, Мадлен Бонева, Ангелина Михайлова, Лалка Хорозова и други. Посмъртно беше наградена и голямата Пенка Стоянова, която ни напусна тази година, нейната награда беше получи дъщеря и. 

"Голямото предизвикателство днес пред нас е как да изпълним залите и стадионите с живот, да върнем децата в тях. Пловдив е град на таланти – гените ни са същите, както в годините на най-големите спортни успехи, тук са и треньорите. Трябва само да ги подкрепим, за да работят. Те си знаят как да го направят“, заяви при награждаването кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

Две срещи се изиграха на мемориала. В двубоя между 12-годишните на Академик и Марица направиха 28:28. При по-големите Академик победи Марица с 45:12. 

Main Menu