Печат на тази страница

Академик Бултекс 99 би без проблем Раховеци в Балканската лига /снимки/

12 Ное 2019 20:26

Академик Бултекс 99 започва участието си в Балканската лига с победа над косовския Раховеци с 95:78 в домакинска среща от 3-ия кръг в НБЛ.

Първата четвърт започна без резултат първите около три минути, след това гостите водиха в резултата, но в края частта Академик излезе напред в резултата и след 25:21 затвори първата част.

Много силна беше втората четвърт за домакините, които я спечелиха с 28:12 и така на полувремето резултатът беше 52:33.

Третата четвърт завърши при 23:21 за гостите. Така резултатът стана 73:56 за пловдивчани.

В последната четвърт резултатът беше равен - 22:22, а крайния резултат 95:78 за пловдивчани.

Така пловдивчани стартираха ударно в Балканската лига, а в четвъртък ще играят срещу Черно море в среща от поредния кръг в НБЛ.

 

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Радвам се, че победихме, тъй като загубихме последните ни три срещи и има напрежение. Победата може да ни помогне да работим в по-спокойна обстановка, въпреки че нямаме много време – вдругиден играем с Черно море. Все пак се надявам успехът да ни донесе повече увереност. Доволен съм от Седрик Боуен, който има само една тренировка, днес помогна с опит и рутина, имаше добри решения в атака. Ако резултатите не отговарят на амбициите и целите на клуба, ще се налагат промени и може да дойдат нови играчи. Колебливи сме в мачовете, предстои ни сгъстен цикъл, надявам се срещу Черно море да покажем мотивация и характер.

Седрик Боуен, Академик Бултекс 99:

Чувствам се добре отново в Пловдив, отпочинал съм и съм готов да играя за отбора. Смятам, че днес играхме добре като отбор. Доволен съм и от себе си, мисля че играх опростено. Играхме по правилния начин. Очаквам и в следващите ни мачове да показваме отборна игра и да даваме най-доброто от себе си.

Мариян Илиевски, старши треньор на Раховеци:

Започнахме добре, но в един момент домакините, водени от Шакир Смит, придобиха енергия. След това допуснахме много грешки в защита и така отборът на Академик Бултекс 99 ни победи напълно заслужено.

Кристиан Брадфорд, Раховеци:

Мисля, че играхме срещу много добре подготвен отбор. Ние не бяхме подготвени както трябва и имаме още много работа да свършим. Нямам какво повече да кажа – това бе една лоша вечер за нашия отбор.

Main Menu