Академик Бултекс 99 победи драматично Черно море

14 Ное 2019 22:42

Академик Бултекс 99 грабна инфарктна победа срещу гостуващия Черно море с 84:81 /20:18, 19:14, 24:24, 21:25/ в мач от поредния кръг в НБЛ. Мачът се превърна в истинска битка, в която варненци през цялото време бяха догонващи, поведоха един единствен път в началото на втората четвърт, но благодарение на изключително вдъхновената си игра можеха и да спечелят накрая. В крайна сметка опитът и класата на пловдивчани си каза тежката дума и те заслужено взеха 3-тата си победа в първенството.

Домакините започнаха уверено със серия от 7:0, но до края на първата четвърт варненци успяха да наваксат и свалиха пасива до 2 точки. До средата на втората четвърт Академик Бултекс 99 дръпна с 9 точки след по-организирана и точна игра в защита и добра игра на Обрад Томич под коша. Грешки в края попречиха на студентите да се оттеглят на почивката с двуцифрен аванс.

Гонитбата продължи и в третата четвърт. Домакините се откъснаха с тройки на Тенчев и Пери, но моряците отново се приближиха заплашително на 4 точки. В края разликата стана 11 точки след нови тройки на Бачев и Смит и добри изяви на Кнежевич , но варненци отново съумяха да останат в мача и авансът на Академик Бултекс 99 бе само 7 точки преди последната решителна четвърт.

В нея гостите продължиха да играят много борбено и агрисивно в защита и в подкошието и стопиха пасива само на 1 точка. Капитанът на Академик Бултекс 99 Васил Бачев изригна с 10 поредни точки и домакините отново дръпнаха. Варненци обаче продължиха да наказват грешките на домакините и 1.40 минути преди края отново стопиха пасива на 1 точка. До края нещата бяха на кантар, но домакините успяха да удържат напора на младия тим на Черно море.

Обрад Томич и Васил Бачев бяха най-полезни за победителите, като първият хвана 9 борби, а вторият – 8. Василие Кнежевич добави 12 точки. Джеймс Гавин изигра голям мач за варненци, като вкара 36 точки, от които – всички 5 тройки за отбора си. Николай Георгиев добави 13 точки, а Симеон Илиев – 11 точки и 14 борби за дабъл-дабъл. Домакините вкараха 10 тройки и записаха 26 асистенции срещу само 11 на Черно море.

 

Main Menu