Академик Бултекс 99 удари Ямбол като гост

07 Дек 2019 21:31

Академик Бултекс 99 се справи неочаквано трудно с Ямбол като гост в зала Диана, след 81:66. Това е първа победа за тима като гост и общо пета в НБЛ, докато за Ямбол поражението е девето.

Въпреки крайния резултат и 15-те точки разлика, предвид състава си, домакините затрудниха максимално пловдивчани.

Ямбол излезе за мача без тримата си чужденци и без Дарин Иванов, а Стилиян Иванов игра със счупен нос и маска.

Стейвиън Алън и Шакил Калхун бяха освободени от отбора, а Иванов и Петър Вукович лекуват контузии.

Академик започна със 6-0 двубоя, но не успя да поеме контрола и Ямбол бързо изравни играта. Гостите не бяха подготвени за изненадата в състава на ямболии - 17-годишния гард Пламен Илиев. Той вкара три тройки от в първата четвърт резултатът се обърна в края ѝ за 21:20. Младокът пристигна в Ямбол от школата на Дунав този сезон и игра малко в предишните две срещи, а днес бе титуляр в отсъствието на Дарин Иванов.

През втората част се разиграха и Александър Матушев и Стилиян Иванов и Ямбол продължи да бъде равностоен на съперника си. Мачът премина през редица смени на водачеството, без някои да успее да вземе надмощие, а на почивката Академик Бултекс 99 се оттегли с точка аванс.

Повечето рутина на пловдивчани се видя през второто полувреме, като почти веднага след подновяването на играта Академик взе по-добра преднина и повече не погледна назад.

Обрад Томич използва доминацията си в подкошието, където Ямбол нямаше отговор. Центърът вкара 18 точки плюс 12 борби, по 17 реализираха Шакир Смит и Седрик Боуен. Смит добави и 7 борби и 7 асистенции на сметката си.

21 точки и 9 борби за Ямбол записа Александър Матушев, Пламен Илиев завърши с 11-те си точки от първата част. Стилиян Иванов завърши с 12 за 16 минути игра./bgbasket.com

 

Main Menu