Академик Бултекс 99 няма грешка в Балканската лига /снимки/

17 Дек 2019 20:00

Лидерът в Балканската лига Академик Бултекс 99 победи косовския Пея като домакин с 85:74 и продължава да няма загуба в Балканската лига.

Първата четвърт завърши без победител и завърши наравно - 18:18.

Страхотна беше втората четвърт за пловдивчани, те я спечелиха с 27:16 и поведоха на полувремето с 48:34.

Пея спечели третата четвърт с 20:14, но пловдивчани имаха добър аванс 65:54 след 30 минути игра.

В последната четвърт резултатът беше 20:20 за крайното 85:74.

Шакир Смит стана най-резултатен с 18 точки, Васил Бачев добави 14, а Седрик Боуен и Тенчо Тенчев се отчетоха с 11. Найджъл Джонсън завърши с 26 точки и стана най-резултатен за Пея.

Академик е лидер в лигата с пет победи от пет мача.

Следващият мач на Академик в Балканската лига е на 9 януари - гостуване на Раховеци. Иначе в понеделник тимът играе срещу Черноморец като гост в НБЛ.

 

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

Отборът на Пея е добър отбор, който в първия мач не показа пълния си потенциал. Имах притеснения да няма подценяване, защото разполагат с добри играчи и затова съм много доволен от тази победа. Пея е фаворит за финала. Допуснахме доста грешки, но съперникът игра добра защита и с нея оправдавам тези грешки. Трябваше да имаме повече концентрация, когато вдигахме разликата над 10 точки.

Адриян Секулов, Академик Бултекс 99:

Подготвихме се много сериозно, защото знаехме, че Пея е добър отбор. Този отбор ни е пряк конкурент за първите места и затова е добре, че спечелихме и двата мача. Имахме момент, в който бяхме в дупка, но смятам че се справихме добре и в последните минути контролирахме двубоя.

Джеронимо Сарин, старши треньор на Пея:

Дойдохме да изиграем добър мач, но бяхме лишени от услугите на двама основни играчи. Пропуснахме отворени шутове и така дадохме шансове на съперника. Поздравявам Академик Бултекс 99 с победата и му желая успех, ние направихме доста грешки, но в големи периоди от мача съм доволен от начина, по който играхме.

Найджъл Джонсън, Пея:

Пропуснахме доста добри възможности – отворени шутове, ситуации под коша, наказателни удари. Това са грешки, от които трябва да се учим и да се опитваме да не ги повтаряме в другите ни срещи. Иначе играхме добре, борихме се през цялата среща, просто отстъпвахме в някои детайли. Като цяло следвахме игровия ни план. Баскетболът тук е на много добро ниво.

Main Menu