Академик Бултекс 99 привлече двама нови

25 Фев 2020 19:18

Пловдивският баскетболен клуб Академик Бултекс 99 привлече с договор до края на сезон Михаил Танев. За последно крилото игра в норвежкия Фрьоя Лаксевог. Това ще бъде втори престой на Танев под тепетата. Той игра там и преди няколко години, докато Академик бе в "А" група. Михаил Танев е роден в София на 15 декември 1990 година, висок е 200 сантиметра и тежи 98 килограма. Играе на постовете леко и тежко крило. В кариерата си е бил част от отборите на Овергаз, Септември, НСА, Дунав 2007, Казино Капитол Спартак МВР, Спартак Плевен, Академик Благоевград, Атлетик София и Чавдар Троян.

Танев ще бъде на разположение на старши треньора Асен Николов за подновяването на сезона в Националната баскетболна лига в събота, 29 февруари, когато Академик Бултекс 99 посреща Ямбол от 18 часа в зала СИЛА.

По-рано през деня Академик Бултекс обяви и привличането на Ивайло Тонев под наем от Берое. Той ще започне тренировки с новите си съотборници в началото на следващата седмицата, тъй като все още лекува травма в аддукторите.

Main Menu