Волейболът и баскетбол в България най-вероятно няма да завършат, футболът под въпрос

26 Мар 2020 11:58

След като стана ясно, че до 12 април поне България ще бъде под карантина ще Ви представим какво предстои за трите най-популярни отборни спорта в страната. 

Баскетбол

Баскетболът почти сигурно няма да завърши и сезонът ще бъде прекратен. Все още обаче не е ясно как ще се процедира и дали ще бъде узаконено временното класиране като крайното или просто няма да има победител. Проблем с изпадащи няма, защото в баскетбола няма изпадащи от няколко години, а тим от втора дивизия влиза в групата при желание. Все пак ако първенството не завърши няма да можем да видим отново сблъсъка за титлата между Левски и Балкан, миналата година Балкан спря доминацията на Левски и стана шампион. Хубавото в баскетбола е, че се играха турнирите за Купата на България при мъжете и жените. При жените за титлата отново щяха да се борят Монтана и Берое. Във временото класиране при мъжете води Балкан, а втори е Левски. При жените Берое води пред Монтана. В НБЛ мъже обаче мачовете са доста, а след това има и плейофи и е малко вероятно първенството да завърши. Освен това повечето отбори вече разпуснаха своите чужденци и те се прибраха по родните си места и няма да се върнат дори и първенството да се доиграе. 

Волейболът 

В мъжкия волейбол се игра финалът за Купата и той беше спечелен от Хебър. Хебър обаче не е лидер в момента в Суперлигата и ако първенството се узакони като крайно още сега шампион ще бъде Нефтохимик. Хебър обаче един от малкото клубове, които не край на първенството и ако наистина се стигне до този момент то шампион ще е Нефтохимик. При жените конкуренцията на Марица е безспорна и тимът със сигурност ще направи нов златен дубъл. Маричанки имат само един загубен гейм и продължават да са без загуба вече над 3 години в местното първенство. Така че тимът може да бъде узаконен като шампион още следващата седмица. За Купата на България съществува вариант тя да се играе, защото реално трябва да се изиграят само три срещи за два дни - полуфинали и финал. Вариантите обявени от БФВ освен узаканяването на крайното класиране на първенството до този момент. Са да няма победител и да бъде обявена нулева година, което е малко вероятно и първенството да продължи след пандемията. Решението ще бъде взето на 31 март. 

Футболът 

Футболът е единственият спорт, който обяви предполагаеми дати в началото на май за започване на първенството. От БФС обаче бяха скастрени от генерал Мутафчийски, че правят сметки без кръчмар. Стигна се и до полемика между двете страни. Все още обаче поне на този етап има голяма вероятност първенството да завърши. Варианти има и да се изиграят и само оставащите кръгове от редовния сезон. Ако пък се узакони моментното състояние то Лудогорец ще е шампион, Левски ще е със сребро, а Локомотив Пловдив с бронз. Обявяването на нулева година поне на този етап не е обсъждано и едвали ще стане. 

Main Menu