Борислава Христова остана на крачка от женската НБА

18 Апр 2020 12:09

Тази нощ се проведе първият в историята онлайн Драфт на женската Национална баскетболна асоциация. 36 момичета намериха място при най-добрите, но сънародничката ни Борислава Христова за жалост не бе от тях. 23-годишната варненка декларира участието си в Драфта, след като завърши колежа Вашингтон Стейт, където написа история - превърна се в топреализатор за всички времена с 2,269 отбелязани точки.

Очакванията за Боби бяха попадане в третия кръг на Драфта при изборите на Чикаго Скай, но клубът се спря на други състезателки. Това все пак не е единствената възможност за Христова да играе в най-силната лига в света. Тя все още може да проведе тренировки с тимовете от ЖНБА и да докаже уменията си, ако някой от клубовете разреши това да се случи.

Топ агенция ще представлява Борислава Христова

"Ако не ме изберат, все още ще имам шанс за проби. Винаги мога да се прибера, да играя професионално в Европа, да се развия и да се върна по-добра, отколкото съм сега", сподели Христова преди Драфта.

Иначе, феноменът Сабрина Йонеску очаквано бе избрана под №1 от Ню Йорк Либърти. Топ 3 оформиха Сату Сабали, избрана от Далас Уингс и Лорън Кокс от Индиана Фивър./sportal.bg

Main Menu