Академик представи новата структура, пожела си много успехи /снимки + видео/

15 Юни 2020 15:28

Баскетболният Академик Пловдив проведе брифинг в зала Сила, на която представи новата визия на клуба и новите лица в клуба. Васил Врачев остава президент, старши треньор ще бъде Йордан Янков, Тина Димитрова остава на поста спортен директор, Алексадър Камарашки е ново лице в клуба той ще бъде заместник-председател и ще отговаря за маркетинга и финансите в клуба. Досегашният треньор Асен Николов ще бъде директор на школата, а досегашният играч на тима Александър Груев, който окачи кецовете преди около месец ще бъде помощник-треньор в мъжкия отбор, но ще помага и в школата.

Тина Димитрова, спортен директор

"Надяваме се повече хора да са съпричастни към спорта и баскетбола, клубът да се развива и да идват
все повече деца в клуба. Пожелавам успех на Александър Камаршки и Александър Груев в новото начинание и всички да помагаме за каузата баскетбол и Академик. Аз остава на поста спортен-директор. Асен Николов заема поста на главен треньор на школата. Най-важно е да имаме кадри от школата, които да попълват мъжкия отбор."

Александър Камаршки, заместник-председател

"Изключително много се радвам да стана част от Академик. Имам много надежди за отбора и за града. Има много потенциал за баскетбол и за спорта като цяло. Имаме сили да се борим за челото в първенството."

Йордан Янков - старши треньор

"Първо искам да изкажа благодарност за подкрепата, която ни оказват цялата организация - спонсорите, кметът на града. Нашата цел е да имаме повече хора в залата и да играем аткрактивен баскетбол. Целта ни е да изградим ядро от български състезатели и подрастващите деца в школата да представят отбора и да се гордеем с тях. Данчо Иванов остава в щаба на мъжкия отбор, като ще бъде и на пейката за мачовете, когато няма мачове с отборите от школата. Бил съм помощник на много от треньорите, които сега са в НБЛ и на треньори, които са на високо ниво. Сигурен съм, че ще правя грешки, но се надявам с щаба, който имаме те да бъдат по-малко. Ще искаме да разчитаме на момчетата и от миналата година. Първо ще съберем българи и вече когато видим какво не ни достига ще допълним с чужденци. Водят се преговори с Мартин Сотиров и Адриан Секулов да останат в отбора. Васил Бачев има договор с отбора и остава."

Александър Груев, помощник-треньор

"Искам да изкажа благодарност на ръководството на клуба, че ми гласуват доверие и че оставам в клуба. Последните години са доста малко случаите като моя играч, който приключва с баскетбола да продължи работата си в клуба. Надявам се да развием младите ни играчи."

Васил Врачев, президент

"Направихме една добра структура за развитието напред за клуба. Продължаваме да се стараем да се развива клуба в положителна посока. Надявам се в близките години да имам повече успехи при подрастващите. Ще се стараем мъжкият отбор също да е на ниво. Пожелавами си успех от това, което сме решили да правим. Искаме да направим една хубава селекция в школата. Да привлечем и нови деца. Тренираме само в една зала. Искаме след години да има много играчи, които играят в НБЛ след години. Мисля, че сме близко да постигнем това. Около 20 септември ще бъде финалната четворка на Балканската лига. Все още нямаме точни дати."

"С господин Николов се познаваме от 20 години и мога да кажа, че той е свършил най-много работа в този клуб. Заедно работим всички в екип. Важно е да се върши работа и да вървим напред. Имаме много деца и ние трябва да им обърнем нужното внимание. Преди пандемията бяхме със само една загуба при всичките ни възрастови групи. Поне за момента ще бъде същият бюджет от миналата година. Надявам се с господин Камарашки да намерим нови спонсори. Имаме много разходи по мъжкия отбор, школата. Който може да помогне е добре дошъл. Моета мечта остава да направим дублиращ отбор в А група, което ще помогне на нашите юноши. Ако се намери спонсор, който да го издържа ще го направим само това ни липсва в момента."

Асен Николов, директор на школата

"Доста се е изписало през годините за моята работа. Вършил съм си я старателно и с големи сантименти към клуба. Най-вече ще се опитам да помогна на останалите треньори в школата особено на Данчо Иванов. Считам, че той е бъдещето на нашия клуб и ще се стараем треньорите да израстват и това ще се отрази на играчите. Септември месец Данчо Иванов ще гостува на гранд от Евролигата."

Main Menu