Печат на тази страница

Академик изпусна обрат срещу Рилски спортист в драма с две продължения /снимки/

17 Окт 2020 21:42

Академик Пд изпусна да обърне Рилски спортист и отстъпи в невероятна драма с две продължения в мач от втория кръг на НБЛ. Пловдивският тим загуби с 89:99 /17:23, 16:18, 17:21, 24:12, 15:25/ в зала СИЛА, след като в средата на третата четвърт губеше с 19 точки, но успя да изравни в края.
Срещата започна равностойно, но гостите взеха аванс за 16:7 след две поредни тройки. Рилски спортист контролираше мача до почивката на която се оттегли с 8 точки аванс. Отборът на Людмил Хаджисотиров започна силно и третата четвърт и преднината на неговия тим подгони 20 точки - 19, след тройка на Брендън Браун 4.18 минути преди края на четвъртината. Последваха силни минути за Академик, който със солидна игра в защита отново стопи пасива си на 10 точки 2 минути преди края на частта, който дойде при 12 точки аванс за Рилски спортист.
Домакините продължиха да играят самоотвержено в защита и стопиха пасива си само до 2 точки минута преди края. Тогава Обрад Томич вкара два наказателни удара, гостите не успяха в последната си атака и мачът влезе в продължение. В него мачът вървеше кош за кош. Павлин Иванов даде аванс на гостите с тройка минута преди края, но Тони Гуджино отвърна на удара с точна далечна стрелба и се стигна до второ продължение. В него точни далечни стрелби на Павлин Иванов и Мирослав Васов донесоха победата на Рилски спортист, а Академик получи овациите на публиката си за сърцатата си игра.
Брендън Браун бе най-полезен за победителите с 23 точки, Павлин Иванов добави 22, Мирослав Васов - 12. Трима играчи на Академик вкараха по 17 точки - Йере Вуцица, Васил Бачев и Николай Николов, Антъни Гуджино се отчете с 10 точки.

Main Menu