Академик с пета победа в НБЛ /снимки/

05 Ян 2021 21:03

Академик Пд грабна пета победа в шампионата на НБЛ, в който има и 4 загуби. В първия си мач за 2021 година пловдивският баскетболен тим надигра гостуващия Черно море с 87:72 /20:13, 24:21, 20:19, 23:19/. Двубоят бе изпъстрен с доста грешки от страна и на двата отбора, но Академик бе по-класният и по-опитният тим и заслужено се поздрави с крайния успех.

Първата четвърт започна равностойно, но домакините взеха превес с агресивна защита и бърза игра в нападение. Грешки на Академик в началото на втората четвърт позволиха на Черно море почти да застигне съперника си в резултата, но 4 поредни тройки - по две на Мартин Сотиров и Тони Гуджино, вдигнаха двуцифрен аванс за пловдивчани. В крайна сметка Академик се оттегли на почивка с 10 точки аванс след добавка на Минков със сирената.

Грешките в двете посоки продължиха и през третата четвърт. Черно море се доближи в опасна близост до съперника си, но след по-точна игра в края на 10-те минути домакините съхраниха аванса си. В началото на последната част баскетболистите на Академик още повече подобриха мерника си и преднината им скочи до 18 точки, което предреши изхода на срещата.

Петима играчи на пловдивския тим записаха двуцифрен актив - Томислав Минков бе най-резултатен с 14 точки, Мартин Сотиров добави 13, Николай Николов - 12, Йере Вуцица реализира дабъл-дабъл с 11 точки и 10 борби, Антъни Гуджино се отчете 10 точки. За Черно море се отличиха Мартин Коцев с 15 точки и 11 борби за дабъл-дабъл, Александър Милов добави 13, Мартин Стефанов - 9.

Main Menu