Коментари след мача Академик Пд - Левски Лукойл

12 Ян 2021 10:24

Йордан Янков, старши треньор на Академик Пд:
Доволен съм от мача, честно казано. Спрямо предните ни две срещи влязохме с по-голяма енергия и показахме по-голямо желание, особено в защита. Трудно ни бе срещу Левски- опитен отбор с опитни играчи и опитни треньори. Първата част бе ключова, не можахме да ги доближим на повече от 5-6 точки. Надявам се с всеки мач да се подобряваме и с идването на новия американски гард играта ни да стане по-разнообразна. Привличаме го заради контузията на Адриян Секулов, ще мине медицински прегледи и се надявам да бъде на линия за мача с Берое в събота. След двубоя с Рилски спортист оставих момчетата да починат вчера, но вероятно в цикъл като този трябва да тренираме и в почивния ден. Затова имахме проблеми със стрелбата днес.

Николай Николов, Академик Пд:
Стана оспорван мач без първата четвърт, в която се откъснаха. В последната четвърт в края допуснахме да ни вкарат лесни точки. С изключение на тези грешки, които им освободиха свободни стрелби, смятам, че стояхме добре. Може би има лека умора, но трябва да се съберем и да играем здраво във всеки мач. Мисля, че с всяка следваща среща химията в отбора се засилва, всеки знае какво трябва да прави.

Константин Папазов, старши треньор на Левски Лукойл:
Поздравления за Академик - въпреки разликата - много тежък мач за нас. Бяхме в тежка ситуация от гледна точка на физиката и психиката, тъй като само преди 48 часа играхме много отговорен двубой. Трудно бе да повторим играта ни от победата срещу Берое. Днес спечелихме благодарение на опита и класата ни, но трябва да отдадем заслуженото на Академик, който в нито един миг не се предаде и не ни даде възможност да се отпуснем. Имаше няколко ключови ситуации, в които бяха на прага да се доближат критично до нас и не се знаеше какво може да се случи. Треньорът Йордан Янков се опитва да използва енергията на младостта и да компенсира липсата на опит с доста смяна на защитата. Академик има потенциал и откакто присъства в елита на родния баскетбол нито за момент не е бил допълващ отбор - винаги са тормозили големите. Президентът Васил Врачев и предишният старши треньор Асен Николов, както и настоящият - Йордан Янков, трябва да се гордеят с този проект. Не го казвам от куртоазия, а напълно искрено. Надявахме се да ни бъде по-лесно днес, но не се случи. Радващото за Академик е, че не се предадоха и след двете тройки на Венци Петков последната четвърт, защото това ще им помогне в другите срещи. В събота срещу нас Берое в един момент се предаде, но това не се случи с Академик. Ние продължаваме да търсим играч на позиция 5 и чакаме завръщането на Йордан Минчев и Асен Великов, което ще улесни и тренировъчния ни процес.

Венци Петков, Левски Лукойл:
Доста труден мач. Академик има добър отбор и играе добре като домакин. И в двата отбора имаше умора и се радвам, че се поздравихме с победа. Смятам, че в края заздравихме защитата и с няколко бързи атаки успяхме да спечелим. Смятам, че тази година нивото на първенството е много добро, надявам се да продължава така и да вървим напред.

Main Menu