Венцислав Петков отпадна от лагера на националите

10 Фев 2021 14:24

Гардът на Левски Лукойл Венцислав Петков отпадна от групата на мъжкия национален отбор за подготовка за важните мачове в Латвия в края на месеца.

Днес тимът, воден от Росен Барчовски, се събра в Самоков за лагер до края на седмицата. В събота националите ще играят срещу лидера в класирането в НБЛ Рилски спортист, а в неделя ще излязат срещу Академик Пловдив.

Петков е получил лека контузия, заради която трябва да почива, обявиха от щаба. На негово място към отбора в Самоков ще се присъедини Станислав Ваклинов.

Последните мачове от квалификациите за ЕвроБаскет 2022 ще се проведат през февруари. От 19 до 22 февруари четирите отбора от нашата група Н ще се съберат в „балон“ в Латвия.

Както е известно Гърция и Босна и Херцеговина вече си осигуриха квота за Европейското първенство. България и Латвия са с актив от по една победа и три поражения до момента и в директен двубой ще решат кой ще заеме третото място в потока, което ще им даде право да участват на финалите в Чехия, Грузия, Германия и Италия.

Мачът с Латвия е на 20 февруари, а на 22 тимът ни ще търси реванш от Босна и Херцеговина. Мачовете ще бъдат излъчени пряко в ефира на БНТ3.

Лагерът преди балона в Латвия в Самоков ще протече в условия на строги правила за превенция на заразяването с Ковид-19. Отборът ще лети за Рига на 15 февруари и ще се върне на 23 февруари.

Main Menu