Академик Пд с домакинска загуба от Балкан

10 Фев 2021 21:07

Академик Пд загуби като домакин на Балкан със 70:81 /19:16, 14:18, 22:31, 15:16/ в последния си мач от второто завъртане в шачпионата на НБЛ. двата отбора изиграха зрелищен мач, особено след почивката. Домакините имаха 9 точки аванс в третата четвърт, но като цяло допуснаха грешки и не успяха да се поздравят с победата, която заслужено отиде на сметката на Балкан. Така Академик остана н 6-тото място преди третото завъртане, а Балкан e трети.

Първата четвърт бе напълно равностойна и вървеше кош за кош, като в заключителните секунди тройка на Тони Гуджино изведе пловдивчани с 3 точки напред. Втората част бе белязана от ниска резултатност и доста грешкси и пропуски от страна и на двата тима. Все пак гостите успяха да обърнат и да излязат с точка напред на почивката. След антракта двата отбора заформиха истинска канонада от тройки. Академик заигра по-концентрирано в защита и атака и успя да се откъсне с 9 точки напред, но гостите изравниха с 4 тройки, две от които - на Божидар Аврамов. Домакините пък отвърнаха с две точни далечни стрелби на Бачев и Титков. Балкан продължи да доминира и нови тройки на Аврамов и Давонтей Джордан в последната секунда на частта дадоха аванс от 10 точки преди последната решителна четвърт. В нея баскетболистите на Академик продължиха да се борят, но ботевградчани умело държаха контрола и взеха победата.

Капитанът Васил Бачев бе най-резултатен за Академик със 17 точки, от които 5 тройки. Йере Вуцица добави 13 точки и 15 борби за дабъл-дабъл, Обрад Томич завърши с 12 точки за домакините. Божидар Аврамов побогна с 20 точки за успеха на Балкав, от тях - 5 тройки. Сияни Чембърс и Давонтей Джордан записаха по 11, като вторият добави 12 борби за дабъл-дабъл.

Main Menu