Ясна е групата за важния мач срещу Латвия довечера

20 Фев 2021 12:28

Росен Барчовски определи групата от 12 баскетболисти, които по-късно днес ще излязат срещу Латвия. В 19:30 България ще играе срещу тима на балтийската страна в сблъсък, който може да реши третото място в класирането на група Н в последния прозорец на квалификациите за ЕвроБаскет 2022. Двубоя от 19:30 можете да гледате пряко в ефира на БНТ3.

Дебютантът Константин Коев и Николай Стоянов отпаднаха от състава за мача. Така сред 12-те за пръв път попада 17-годишният Константин Костадинов, за когото това също е първи мач с екипа на мъжкия национален отбор.

България излиза за успех срещу Латвия, след като миналия февруари в един луд мач надви съперника си със 110:104 в „Арена Ботевград“ след две продължения. Двубоят бе окачествен от анализаторите на ФИБА като „класика“.

Един от героите от този мач - Станимир Маринов поздрави своите съотборници и им пожела успех в Instagram. Гардът на Балкан продължава да се възстановява от контузия, която го спря от участие в този прозорец от квалификациите. Пожелания за успех към националите ни отправиха и топ-стрелецът на Ямбол Иван Лилов и целият баскетболен клуб на Балкан. Лично с играчите се свърза и Александър Везенков, когото клубният Олимпиакос не пусна за мачовете в Рига.

Main Menu