Везенков изведе Олимпиакос до титлата в Гърция

18 Юни 2022 08:26

За първи път Александър Везенков вдигна най-ценния трофей в Гърция с екипа на Олимпиакос след тотално надмощие над Панатинайкос и 3-0 във финалната серия. 

Всичко това стана факт след успеха с 93:74 над ПАО в двубой номер 3 и сваляне на ''зелените'' от върха след пет поредни сезона. 

Олимпиакос успя да оформи и златен дубъл в Гърция, след като по-рано успя да спечели Купата на страната. Титлата е под номер 13 в историята на клуба, като си я връща след последния триумф през 2016-а година. 

Олимпиакос бе безмилостен в третата среща. След равностойната първа част, във втората отборът от Пирея дръпна напред - 55:40 на почивката. 

Третата четвърт бе слабо резултатна, като Олимпиакос прекърши съперника при 19 аванс. Този аванс дойде след две поредни тройки на Везенков. ПАО успя да се върне до 10, но сили за повече нямаше. В средата на последната част отново дистанцията стана 17 и празникът в червено-бяло бе готов. 

Александър Везенков се отчете с 25 точки, 6 борби и 3 асистенции и страхотни проценти за 32 минути. Костас Слукас отбеляза 14 точки, по 10 добавиха Костас Папаниколау и Шакил МакКисик. 

Неманя Недович се отличи с 23 за Панатинайкос.

 

Main Menu