Драма в Самоков! Няколко секунди лишиха лъвовете от победа

01 Юли 2022 21:31
Драма в Самоков! Няколко секунди лишиха лъвовете от победа basketball.bg

Мъжкият национален отбор претърпя драматична загуба в квалификациите за Световното първенство 2023. Пред пълната до пръсване „Арена Самоков“ тимът ни отстъпи на лидера в групата Литва със 70:72, като съперникът бе с някои от играчите си от НБА и Евролигата в състава си. Нашите водеха през повечето време, но допуснаха обрат в края. След близо четири години пауза в отбора се завърна Александър Везенков.

В залата присъстваха и националният ни отбор за юноши до 18-годишна възраст, а също и малка група литовски фенове. На почивката пък националният отбор на колички връчи на президента на БФБ Георги Глушков спечелената купа за третото място на европейското в Дивизия C.

Другият мач от групата между Чехия и Босна и Херцеговина предстои тази вечер. Последният кръг от тази фаза на квалификациите пък е в понеделник, когато националите ще гостуват именно на босненците. Именно от изхода на тези мачове ще стане ясно и кой ще продължи напред в групата. За момента нашите са с баланс 1-4, докато Литва е лидер с 5-0.

Везенков бе над всички за България с 29 точки и 11 борби. По 9 точки реализираха Дий Бост, Димитър Димитров и Йордан Минчев.

За Литва 13 точки вкара Игнас Браздейкис, а 12 – Мариус Григонас.

Main Menu