Подписаха договора за удължаването на срока на "Колежа" /снимки + видео/

20 Юни 2018 11:06

Тази сутрин в Община Пловдив официално беше подписан договора между Ботев и Общината за удължаването на строежа на стадион "Христо Ботев" с още две години.

Окончателно стадионът трябва да бъде завършен през март 2020г.

Припомняме Ви, че според договора за концесията стадионът трябваше да бъде завършен през март 2018г. Съоръжението обаче е стопирано от точно четири години - 25 юни 2014г.

На подписването присъстваха кметът Иван Тотев, заместник-кметът по спорта Георги Титюков от страна на Общината, а от страна на Ботев членът на УС Иван Йотков и адвокат Димитър Радев, който е адвокат на основния благодетел на "канарчетата" Георги Самуилов.

"Надяваме се стадионът да стане първият изцяло футболен стадион в Пловдив. Стадион "Спартак" имаме от тях бизнес плана и се надяваме също до година и половина всичко да бъде завършено. С Локомотив разговаряме за изграждането на тренировъчна база. Община Пловдив ще иска тези срокове да се спазят и ще следи затова. Имаме достатъчна степен на доверие и нямаме никакви съмнения, че това няма да изпълни. Спартак искат максимално бързо да се действа, трябва да направим бизнес анализ и след това ще влезе на гласуване в Общинския съвет преди октомври ще влезе в него 3 млн. - 3.5 млн. ще бъде инвестицията. Там има търговска част. При Локомотив също преди октомври ще влезе за гласуване в съвета", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

"Подписваме споразумение, с което ще бъде рестартиран строежът на стадион "Христо Ботев". Това е болезнена тема не само за феновете на Ботев, но и за цял Пловдив. Не е коректно да обявяваме ден и час. Първата стъпка е извършване на инженерно изследване, след като бъде изготвена експертизата ще бъдат, след това вече може да се говори за начало на строителството. Проектът ще бъде изпълняван от първоначалния през 2013г. няма да правим промени. Минималната инвестиция е 14 млн. не мога да кажа конкретната сума, която ще бъде инвестирана. Окончателната дата за завършването на стадиона е 13 март 2020г., заяви членът на УС на Ботев Иван Йотков."

"В неделя ще има среща между феновете от фракциите на Ботев и господин Самуилов", заяви адвокатът на Георги Самуилов Димитър Радев.