Печат на тази страница

Какво си казаха феновете след срещата със Самуилов за строителството, управлението и кои остават в борда

26 Юни 2018 14:34

След срещата между феновете на Ботев и Георги Самуилов няколко важни точки са били коментирани. Част от феновете обаче продължават да гледат с песипизъм за поредните обещания, това стана ясно след срещата им вчера в хотел Интеркооп. Участниците в разговара с Георги Самуилов запознаха членовете на КПБП с темите на разговора и обсъдиха впечатленията отговорите, които са получили. Още в началото стана ясно, че Самуилов е отговарял yклончиво и с по една дума. Те коментираха, че все пак няма как някой да им дава отчет как той ще влага парите си. В момента половината фенове смятат, че най-накрая ще има действия, а другата половина смята, че по-скоро това е просто за замазване на очите и реални действия няма да има. Поред тях времето от подготвянето и старта на строителните дейности може да се проточи и да не се спази срока на договора. Част от тях бяха на мнение, че обследването и подготовката за старта на строителството е трябвало да стане преди няколко месеца. Всички са на мнение, че трябва да се направят радикални промени в борда на клуба и Самуилов трябва да махне дори Палийски и Йотков, които според тях също не си вършат работата. Феновете коментираха, че трябва да са вземат хора, които да въведат ред и строга дисциплина. Според тях не е нормално Ангел Палийски да говори по два-три часа на ден с определени медии и да изнася всичко от кухнята на клуба. 

 

Сумата на строителството и началото на строежа

 

Точната сума за строителството на стадиона ще бъде обявена след края на обследването, което трябва да започне следващия месец и ще продължи 2-3 месеца. За сега фирмата, която ще прави обследването не е ясна на бизнесмена. Самият Самуилов заяви, че може би става въпрос за 30 милиона лева, но след обследването ще има повече яснота. След въпросното обследване трябва да започне и строителството на стадиона. Георги Самуилов обяви, че до септември или най-късно октомври строителството ще стартира. 

 

 

Кога ще е готов стадионът?

 

Стадионът трябва да бъде готов до 2 години или 2.5 години. Както е известно до 13 март 2020 според договора с Общината за концесията на стадиона, който беше удължен само преди две години стадионът трябва да бъде завършен. Трябва да се направи важното уточнение, че на тази дата стадионът трябва да е готов да приема мачове, но има вариант при който една трибуна може и да не бъде готова, става въпрос за централната, която може да забави пускането на стадиона. Това обаче не означава, че тимът не може да играе срещи. БФС може да даде лиценз на стадиона ако той има две или три завършени трибуни. Стадионът ще бъде построен по първоначалния план и няма да има промяна по него. 

 

Управлението на клуба 

 

Георги Самуилов иска в клуба да работят само хора от Пловдиви или пловдивска област. За момента кандидати за директори в Ботев няма. На постовете си остават изпълнителният директор Иван Йотков и членът на борда на директорите Ангел Палийски, към които феновете имат сериозни претенции, че не вършат работата си. 

 

Акциите

 

Според думите на Самуилов той ще вземе акциите до 10 максимум 12 дни. Той има желание да вземе акциите. Това обаче първо трябва да се гласува от Сдружението на клуба. Самуилов ще изпрати официално писмо до председателя на Сдружението Апостол Апостолов, след като той се прибере от чужбина. Тогава ще бъде свикано събрание на Сдружението, на което ще се гласува дали Самуилов да вземе акциите. Според феновете от сдружението това няма как да стане, защото самата процедура по свикването на събранието им ще отнеме повече от две седмици. Припомняме Ви, че феновете бяха бесни на Апостолов, след като се появи писмо до борда на директорите, в което той иска оставката на Николай Киров. Самият Апостолов пък за първи път не присъства на Коледното тържество, което организира Сдружението на 19 декември. 

 

Бюджетът

 

Бюджетът на клуба ще остане същия от миналия сезон и той няма да бъде пипан. Георги Самуилов заяви, че не се налага намаление на бюджета, защото има отделен бюджет за стадиона.