Николай Киров: Не виждам развитие в Ботев, няма да има трансфери, защото няма пари! Палийски сподели лъжи/видео/

21 Юли 2018 23:03

Наставникът на Ботев (Пловдив) Николай Киров сподели доста интересно мнение след загубата на “канарчетата” с 1:0 от Левски. Пловдивчани допуснаха поражение в добавеното време след гол на Илия Димитров. Киров разкритикува президента на „канарчетата” Ангел Палийски, че твърдял, че всичко е наред в клуба и няма нищо притеснително. Киров призова нещата да се казват с правилните имена и да не се крие нищо от обществеността. Тази година всяка една точка ще е важна, нещата при нас не ми харесват. 7 човека ни напуснаха а привлякохме трима. Не виждам дълбочина и ширина на състава", каза още спезциалистът. "Бюдежатът е намален с 20 процента, а не е увеличен. Обичам коректните и точните неща. Алваро и Пламен Димов си тръгнаха с мое разрешение, всичко останало е по финансови причини", разкри Белия. "Има неща, които ме притесняват. Разполагам със страхотни деца, но те не са готови, нямат и физика", завърши Киров.

 

“Не е лесно да загубиш в последната минута. Явно тенденцията от миналата година продължава. Трябваше да бъдем по-подредени. Липсваха хора в средата на терена в този момент. Много лековато се допусна тази загуба. Определено Левски започна по-добре мача, но това е нормално, защото са в по-добър ритъм. Двубоят обаче трябваше да завърши при заслужено равенство. За мен беше важно да спечелим нещо от този двубой, защото всяка точка тази година ще бъде важна.

От това, което виждам - не ми допадат нещата в Ботев. Притеснително е развитието на отбора, а аз не виждам такова. Чух едно странно изказване на президента ни снощи, че сме били запазили състава от миналата година, което не е вярно. Има голямо текучество на футболисти при нас. През зимата 7 ни напуснаха, а привклякохме трима, а летният четирима ни напуснахме, а привклякохме двама. Така не се градят нещата. Притесняваме, че няма дълбочина в състава, а в един дълъг шампионат ще е трудно да се справим. Изказването на Ангел Палийски бе „интересно” и не отговаря на фактите. Бюджетът ни бе намален с 20% през това лято, а зимата с още 10 процента. Това са фактите, а няма как да намаляваме финансите и да израстваме. Хубаво е нещата да се представят коректно към медиите. Не всичко е коректно и към състезателите. Аз обичам точните неща. Не това са проблемите в днешното поражение, но е важно да бъдем подредени като отбор цялостно. В сравнение с миналата година, когато играхме с Бейтар Йерусалим, ни напуснаха 11 футболисти. От спортно-технически причини съм желал да се разделя само с двама играчи – Пламен Димов и Алваро Юлиано. Всички други ни напуснаха от финансово естество или, защото не можем да плащаме. Имам уверението, че ще работя с наличния състав, а това ме притеснява. Входящ трансфер не очаквам. Може да има такъв, ако направим изходящ. Ботев има конкуренция на три позиции на останалите нямаме. Отбор се гради от конкуренцията. Имаме страхотни юноши, които им липсва физиката, за да предадат пълноценно качествата си в първия състав. Не очаквам нови футболисти да дойдат при нас, тъй като бе заявено, че нямаме финансовите възможности. Трудно ще се справим и съжалявам начина, по който загубихме днес. Този мач ще подейства психически на нашия състав. Не можем да правим ротации за следващия кръг, а като допуснеш такова поражение е много тежко. Имаме много работа, а аз няма да се предам и ще работя по на-добрия възможен начин.Нека нещата да се представят точно и коректно, не да се замазват очите. Новата централна двойка има какво да учат, заложихме на тях да видим как ще се справят и сме доволни. Чисто психологически трябва да възстановим състезателите и да ги вдигнем за следващия кръг. Започваме с Даниел Кайзер, всичко зависи от него. Аз не съм се предал, иначе нямаше да подновя договора си. Направихме такава много добра година през 2017, а сега година по-късно нещата не стоят никак добре и не може да се борим за високи цели. Надявам се това да е за сметка на възстановяването на строителството на стадиона. Но така няма как да продължи да имаме високи цели.”, завърши специалистът.

Main Menu