Сменят името на Колежа

06 Ное 2018 10:52

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще има ново име, твърди "Тема Спорт". В момента ръководството на "канарчетата" обмисля идеята и възможността как да се казва съоръжението след довършването му. Според приближени до новия собственик Георги Самуилов Колежа ще носи името на някой спонсор, както е в момента със стадиона на Левски и зала "Арена Армеец" в София. Обсъжда се идеята да бъде пусната анкета в сайта на Ботев (Пловдив) с няколко предложения. Това обаче ще стане на по-късен етап, когато ще има по-голяма яснота за фирмите.

Както е известно, през миналата седмица Самуилов обеща, че Колежа ще е готов до март 2020 година. За довършването му по думите на бизнесмена са необходими между 20 и 25 милиона лева. Очаква се същинската строителна дейност да започне след Нова година. В момента се уточняват последните детайли по проекта. Ще бъде използван първоначалният, но ще има и някои промени.
 
В същото време стана ясно, че Ботев възнамерява да изкара на тезгяха чуждениците Диого Кампос и Густаво Афонсо. Не е изключено някой от тях да бъде продаден през зимата. Идеята е с постъпленията да бъде освежен бюджетът. Самуилов бе категоричен, че този на отбора няма да има нищо общо с този за стадиона.

В последните няколко трансферни прозореца "канарчетата" умело продават своите играчи в чужбина и изкарват добри средства.

© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu