Ботев разбива Берое - 4:1/видео/

01 Дек 2018 14:47

Ботев (Пловдив) и Берое играят при 4:1 в мач от 17-ия кръг на Първа лига. Кристиан Димитров откри резултата в 30-ата минута, а 120 секунди по-късно Антонио Вутов удвои. В 34-ата минута Мартин Камбуров върна едно попадение.

Срещата започна равностойно, а първият точен удар отиде в сметката на домакините. Той дойде в 9-ата минута, когато Перейра овладя на границата на наказателното поле, финтира играч на заралии и стреля с левия крак, но в ръцете на Перниш.

Ботев нанесе своя удар в 30-ата минута, когато Кристиан Димитров откри резултата. Неделев изведе Афонсо отляво след изпълнение на фаул. Последва центриране към Димитров и централният бранител на Ботев вкара с глава за 1:0. Само 120 секунди по-късно канарчетата попариха за втори път заралии. Неделев намери с отличен 30-метров пас Серкан Юсеин, който излезе очи в очи с Перниш, халфът пусна към намиращия се леко вдясно свой съотборник Антонио Вутов и за нападателя на пловдивчани не бе проблем да реализира на празна врата за 2:0.

В 34-ата минута Бригидо излезе очи в очи с Кайзер след грешка на Перейра и Димитров. Последва шут, който стражът на Ботев отрази. Бригидо обаче стигна първи до топката и подаде към непокрития Камбуров, за когото не бе проблем да вкара от 6-7 метра за 2:1. Това бе 11-о попадение за голмайстора на Берое в първенството през този сезон и 214-о за него в Първа лига.

 

Второто полувреме започна в по-динамично темпо от първото. В 54-ата минута канарчетата бяха близо до трети гол, след като Вутов се хвърли на шпагат и изпревари Перниш, но не уцели вратата. Само две минути по-късно обаче пловдивчани матираха за трети път Берое. Това стана с помощта на Цветков, който позволи Серкан Юсеин да му отнеме топката на границата на наказателното поле и да се озове очи в очи с Перниш. Последва пас към непокрития Густаво Афонсо, който вкара в празната врата за 3:1.

Афонсо опита да реализира с шут от малък ъгъл в 70-ата минута, но стреля в аут. Седем минути по-късно Вутов бе далеч по-прецизен. Нападателят се възползва от грешка на Камен Хаджиев, който се подхлъзна, напредна трийсетина метра с топка в крака, пребори се с Цветков и с удар по земя в близкия ъгъл вкара за 4:1.

Ботев: Даниел Кайзел, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Йордан Минев, Серкан Юсеин, Радослав Терзиев, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Густаво Афонсо, Васил Шопов

Берое: Душан Перниш, Матеус Леони, Георги Ангелов, Камен Хаджиев, Иван Бандаловски, Мартин Райнов, Борислав Цонев, Рубен Бригидо, Буомеска Бангна, Александър Цветков, Мартин Камбуров

Main Menu