Чико, Неделев и потомък на Ботев разрязаха тортата на коледното тържество на Ботев, Ботев официално си върна старата емблема

20 Дек 2018 00:49

Традиционното коледно тържество на Ботев, което се провежда на дата 19.12 от 19:12ч. в хотел Марица и се организира от Сдружение Ботев. Премина в отсъствието на голяма част от шефовете в Ботев. Липсаваха собственикът Георги Самуилов, който се завръща в България от бизнес дела и в този момент летеше към България, членовете на борда на директорите Ангел Палийски, Петко Ангелов и председателят на Сдружение Ботев Апостол Апостолов. Единствен присъстваше изпълнителнитя директор Иван Йотков.

Почти всички големи легенди на Ботев от 60-те до 90-те години като Динко Дерменджиев - Чико, Георги Попов - Тумби, Атанас Пашев, Марин Бакалов, Георги Георгиев - Гецата, Петър Зехтински и много други. 

На празненството присъстваха още четирима играчи от първия отбор Тодор Неделев, Стивън Петков, Лъчезар Балтанов и Кристиан Димитров, целият спортно-технически щаб на клуба, треньорите от школата, служителите, феновете на тима. От страна на община Пловдив беше заместник-кмета по спорта Георги Титюков. 

Празненството беше открито от изпълнителният директор на клуба Иван Йотков и представителят на Сдружение Ботев Рашо Стоянов. Йотков заяви, че за Ботев предстои най-важната година, в която тимът да сдъбне мечтите си, а именно завръщане на стадион Христо Ботев. 

Думата взе и легендата Динко Дерменджиев - Чико, който заяви, че иска подарък за Коледа от януари строителството на стадиона да бъде възобновено. 

Кулминацията на събитието беше разрязването на двойната торта, която имаше посланието "Историята ни задължава за нови победи". Тя беше разрязана от Динко Дерменджиев - Чико, Тодор Неделев и потомъкът на Христо Ботев и председател на едноименната общонародна фондация Боян Ботйов.

Голямата новина от тържеството прочете Рашо Стоянов, тя му беше изпратена от Апостол Апостолов - председател на Сдружение на Ботев. Новината е, че Сдружението е закупило и си връща старата емблема, която беше по времето на управлението на скандалния президент на клуба Димитър Христолов. 

Main Menu