Ботев форсира намирането на нападател

05 Ян 2019 13:33

Ботев ще форсира подписването с нов нападател, след като продаде Стивън Петков в португалския елит снощи. 

Тимът най-вероятно ще привлече голмайстора на Втора лига Георги Минчев, който беше искан и преди, но до трансфер не се стигна. 

Ботев най-вероятно ще вземе и още един нападател, ако успее да се раздели с Диого Кампос. Бразилецът получава много висока заплата, а е в ужасна форма и от клуба искат да се разделят с него. Преди време се коментираше и името на Георги Христов, който напусна отбора си Тампа Бей в САЩ, където стана голмайстор номер 1 в историята на клуба и сега е свободен агент. 

На вратарския пост Ботев най-вероятно няма да привлича нов страж. На този етап тимът разполага с трима вратари, като поднови договора на третия страж Мартин Димитров. Иван Чворович ще остане и през втория полусезон, а титулярът Даниел Кайзер все още е с неясно бъдеще. Полякът иска да остане в Ботев, но иска по-висока заплата и нов договор, а от Ботев все още не са го потърсили да коментират договора. Кайзер заяви, че може да напусне още сега. Ботев обаче няма да получи нищо, ако той подпише предварителен договор с друг клуб, през лятото Кайзер става свободен агент. Дори и да не продължи в Ботев обаче най-вероятно няма да бъде търсен нов вратар, а под рамката ще застане Чворович.

Ботев се раздели с двама играчи до този момент. Йордан Минев поиска да напусне и договорът му беше прекратен, а Стивън Петков беше продаден. С неясно бъдеще остават Даниел Кайзер и Тодор Неделев. Серкан Юсеин пък няма желание да играе за Ботев вече, но има договор до лятото и сега може да напусне само ако бъде заплатена сума за него. 

Main Menu